Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

«Πέρασε και από την Έδεσσα η ΚουΠα Κιλκίς»


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Το πρώτο εκτός έδρας ροζ φύλλο αγώνα είναι γεγονός. Η ομάδα του Κιλκίς, πέρασε με φόρα και από την Έδεσσα επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 90 – 55.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά στην επίθεση με το Θεοδωράκο για ακόμα μια φορά να ξεκλειδώνει με ευκολία την αντίπαλη άμυνα με τα εύστοχα τρίποντά του (4/5!), ενώ όλη η ομάδα συνολικά σούταρε με ποσοστό 58% ευστοχώντας σε 7 τρίποντα. Το επιθετικό κρεσέντο δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογη εμφάνιση στην άμυνα. Η ομάδα του Εδεσσαϊκού, ακολουθούσε από κοντά στο σκορ, διατηρώντας την αυτοπεποίθησή της σε υψηλό επίπεδο. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 21 – 25 υπέρ των φιλοξενούμενων. Η δεύτερη περίοδος ήταν και η φτωχότερη σε επίπεδο παραγωγικότητας (12 πόντοι), με την ομάδα μας να παρουσιάζει έναν εκνευρισμό στην γενικότερη αγωνιστική της συμπεριφορά και να μένει χαμηλά στο σκορ. 

Η έλλειψη συγκέντρωσης, κάποια λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας σε συνδυασμό με αρκετά εύκολα σουτ που δεν μπήκαν, προκάλεσαν μια ανισορροπία, που έδινε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για νίκη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο, με την ομάδα του Εδεσσαϊκού να κυνηγά κατά πόδας την ΚουΠα μέχρι το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου. (33 – 37)

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου. Η άμυνα έσφιξε, η πίεση μεγάλωσε, τα σουτ μπήκαν όπως μπήκαν και οι Ημερίδης και Παπαδόπουλος στην εξίσωση του αγώνα περισσότερο δυναμικά, και το επιμέρους 24 – 6 έμοιαζε να έρχεται φυσιολογικά ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Το μυαλό των γηπεδούχων πλέον, «χάλασε», η αυτοπεποίθηση του πρώτου ημιχρόνου πήγε περίπατο και η ΚουΠα Κιλκίς ξέφυγε με 22 στο τέλος του δεκαλέπτου.(39 – 61)

Με την ίδια επιμονή και διάθεση από πλευράς φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και το τελευταίο δεκάλεπτο. Δεν έπεσε ποτέ η ένταση. Η ομάδα διεκδίκησε κάθε φάση, κυκλοφόρησε πολύ και σωστά τη μπάλα, δεν κατέβασε ταχύτητα, ενώ ο Συμεών Παπαδόπουλος συνέχισε να σκοράρει αλάνθαστα (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα). Πατσούρης, Χρυσάφης, Ποζίδης, Τσουλφαΐδης, Σταύρος και Λάμπρος Τσιλιγκαρίδης έπαιξαν με ένταση και πείσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κάπως έτσι το σκορ μεγάλωνε σταδιακά με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και τους 40 πόντους ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη με όμορφο τρίποντο του μικρότερου ηλικιακά της ομάδας μας, Ντίνου Μάτσκου.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

ΑΜΥΝΑ: Η επίθεση λένε κάποιοι πως φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, η άμυνα όμως φέρνει τις νίκες. Οι 6 πόντοι παθητικό μέσα σε 10 λεπτά, ήταν το αποτέλεσμα μιας διαφορετικής ανάγνωσης του παιχνιδιού από τους παίκτες μας. Όταν οι αντίπαλοι ένιωσαν να πιέζονται, κατέρρευσαν. Δεν απέδωσαν επιθετικά, υπέπεσαν σε λάθη και μοιραία υπέκυψαν.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Ήταν μια νικηφόρα εμφάνιση που συνοδεύτηκε από υψηλό σκορ. Ουσία και θέαμα σε ακόμα ένα παιχνίδι, αυτή φορά εκτός έδρας. Αν μάλιστα η ομάδα ήταν ευστοχότερη στα δίποντα ενδεχομένως να ξεπερνούσε τους 100. Τα 16 τρίποντα αποτελούν ρεκόρ για φέτος και για… πάντα, με το Γιώργο Θεοδωράκο να πρωταγωνιστεί με 7 στα 11. Σημαντικός και ο βαθμός ομαδικότητας με την ομάδα να ευστοχεί σε 32 προσπάθειες (δίποντα και τρίποντα), οι 20 εκ των οποίων προήλθαν από τελικές πάσες. Οι 53 πόντοι επίσης σε ένα ημίχρονο αποτελούν ακόμα ένα ρεκόρ για την ομάδα.


ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Μπάμπης Ημερίδης


Μία ασίστ έλλειψε από τη στατιστική του, για να πετύχει ένα απίστευτο triple double. 20 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, 3 λάθη και 11 κερδισμένα φάουλ μέσα σε 36 αγωνιστικά λεπτά. Απίστευτη εμφάνιση! Ο Μπάμπης έκανε ό τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, αν μάλιστα ήταν ελαφρώς ευστοχότερος από το δίποντο (5/11), θα μιλούσαμε για την απόλυτη μπασκετική παράσταση. Το triple double βέβαια θα μπορούσαμε να το εκλάβουμε ως γεγονός αν αντικαθιστούσαμε τις τελικές πάσες με τα κερδισμένα φάουλ (11).



Γιώργος Θεοδωράκος

27 πόντοι με 7 στα 11 τρίποντα. Ο Γιώργος είναι σε “fire mode”, και μοιάζει ασταμάτητος. Συνδέθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι με το καλάθι σκοράροντας και ανοίγοντας όλες τις άμυνες που έπαιξε η ομάδα της Έδεσσας. Οι 3 ασίστ και τα 4 ριμπάουντ συμπληρώνουν το παλμαρέ μιας ακόμα λαμπρής εμφάνισης.



Συμεών Παπαδόπουλος

Σε προηγούμενη συνέντευξή του μας εκμυστηρεύτηκε πως το σκοράρισμα δεν αποτελεί γι’ αυτόν το πρώτο του μέλημα. Θα το κάνει όμως εάν και εφόσον χρειαστεί στο παιχνίδι. Και το έκανε. 5 τρίποντα, το ένα πιο καθοριστικό από το άλλο, επέδρασσαν καταλυτικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο Συμεών ήταν εκεί όταν η ομάδα τον χρειάστηκε. Ανέβασε επίπεδο στο 3ο δεκάλεπτο, σηματοδοτώντας την αντεπίθεση της ομάδας.



Αλέξανδρος Πατσούρης

Πέρσι είχε περισσότερο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Φέτος με λιγότερα λεπτά στα …χέρια του, παραμένει ουσιαστικός, θετικός και απόλυτα χρήσιμος για την ομάδα του. Ο Αλέξανδρος έβγαλε τη γνωστή του ενέργεια, έπαιξε τις άμυνές του, μοίρασε τις πάσες του ενώ σκόραρε και όποτε του δόθηκε η ευκαιρία, ξεδιπλώνοντας στοιχεία του ταλέντου του.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η πρώτη εκτός έδρας αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Η ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα, ευτυχώς γι’ αυτήν όμως, το καλό της πρόσωπο το έδειξε τη χρονική περίοδο που χρειάστηκε και έφυγε με τη νίκη από την όμορφη πόλη της Έδεσσας. Ακολουθεί μια σειρά αγώνων με μεγαλύτερο αγωνιστικό συντελεστή δυσκολίας. Η ΚουΠα Κιλκίς οφείλει να μείνει υγιής, μακριά από κακοτοπιές και αγωνιστικές απουσίες και να βελτιώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Στο τέλος θα γίνει το ταμείο.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης Θ.)

Μάτσκος 3(1τρ), Παπαδόπουλος 19(5τρ), Ημερίδης 20(1τρ), Ποζίδης 6, Χρυσάφης, Θεοδωράκος 27 (7τρ), Τσουλφαΐδης 2, Πατσούρης 6(2τρ), Τσιλιγκαρίδης Σ. 3, Τσιλιγκαρίδης Λ. 4, Παπαδόπουλος Ν., Κολεσιώτης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 21 – 25 / 33 – 37 / 19 – 61 / 55 – 90

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.