Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 2/11/2021, 1:33 μ.μ.


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 8 κιλά αποξηραμένης κάνναβης

Η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ποσοτήτων αποξηραμένης κάνναβης και τη σύλληψη 53χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια μεγάλων ποσοτήτων της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Ειδικότερα, σε έρευνα παραπήγματος που διατηρούσε ο 53χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

382 αποξηραμένα αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους 7 κιλών και 50 γραμμαρίων,

Ποσότητα αποσπασμάτων κάνναβης συνολικού βάρους 1.550 γραμμαρίων,

1 μηχανική ζυγαριά και

1 πριόνι.

Σε έρευνα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλαδευτήρι που χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, με το οποίο πραγματοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 18χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Η άμεση κινητοποίηση και η συνεργασία μεταξύ αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και τη σύλληψη του διακινητή.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (02-11-2021) στο κέντρο της πόλης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Πολίχνης με τη συνδρομή περιπολικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου ο 18χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος και τρεις μεταφερόμενοι αλλοδαποί επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, προσέκρουσε σε περιπολικό και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, καθώς επίσης διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη 2 ατόμων για πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων κατείχε και διέθετε προς πώληση, αντρόγυνο σε κατάστημα ψιλικών που διατηρούσαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για δύο 43χρονους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (01-11-2021) σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προαναφερόμενο κατάστημα, ιδιοκτησίας της 43χρονης, με προσωρινά υπεύθυνο τον σύζυγό της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.696 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 41 συσκευασίες καπνού, τα οποία διέθεταν προς πώληση.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των ανωτέρω στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 500 πακέτα τσιγάρα και 47 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία

Συνελήφθη σήμερα (2 Νοεμβρίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα τραυμάτισε στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών) τη σύντροφο του στο σπίτι που διαμένουν. 

Το παραπάνω μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και περί όπλων, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 6 έως 22 Οκτωβρίου διέρρηξε 10 καταστήματα στην Έδεσσα προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας 870 ευρώ και σε 3 από αυτά αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.410 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητάς τους από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2020 και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων ατόμων.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.485 έλεγχοι, από τους οποίους οι 45.543 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 265 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

109 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 104 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

20 στη Θεσσαλονίκη,
20 στην Ήπειρο,
18 στη Δυτική Ελλάδα,
18 στη Θεσσαλία,
9 στην Κεντρική Μακεδονία,
6 στο Βόρειο Αιγαίο,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
4 στην Πελοπόννησο,
4 στη Στερεά Ελλάδα,
3 στα Ιόνια Νησιά και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 72.481 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 69.283 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.198 των 150 ευρώ.

13 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

6 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στη Θεσσαλία και
3 στη Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.054 ομοειδείς παραβάσεις.

143 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 2.300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, για απασχόληση εργαζόμενου χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμοστον εργαζόμενο,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη καταστήματος, για μη χρήση μάσκας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

5 παραβάσεις σε άτομα, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7 ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 5 παραβάσεις στους πελάτες,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

31 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης σε εσωτερικό χώρο,

300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

300 ευρώ πρόστιμο σε επιβάτη λεωφορείου, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 8παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

1 παράβαση σε οδηγό λεωφορείου, για υπεράριθμους επιβάτες.

Στη Θεσσαλία,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

3 παραβάσεις, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, από επιβάτες λεωφορείου,

1 παράβαση, για υπεράριθμους επιβάτες σε οχήματα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, προσωρινά υπεύθυνους, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας σε καταστήματα. Επιπλέον, 3 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες ταξί.

Στη Δυτική Ελλάδα, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων,

1 παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων και 1 από άτομο σε εσωτερικό χώρο ΚΤΕΛ.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 19.883 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.618 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.