Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με αναφορά στα στοιχεία της πανδημίας και στην εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση του νομού Κιλκίς ξεκίνησε την τοποθέτηση της στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για της λαϊκές αγορές, η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι υγειονομικοί καταρρέουν και η Κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει και δεν προσπαθεί να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Όσον αφορά την κριτική της για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, η βουλεύτρια Κιλκίς αναφέρθηκε στο χάσμα οπτικής ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση το οποίο δεν μπορεί να γεφυρωθεί με την παραποίηση της πραγματικότητας από τον Υπουργό. 

Στη συνέχεια για την κατ’ ευφημισμό “μεταρρύθμιση” του e-καταναλωτής η κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι «Είναι εμφανές λοιπόν, ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει πατήσει το πόδι του ποτέ σε λαϊκή αγορά, δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν οι λαϊκές αγορές ούτε πώς ψωνίζει ο κόσμος από τις λαϊκές αγορές, γι’ αυτό και θεωρεί ότι εάν εντάξει τους πωλητές των λαϊκών αγορών στην πλατφόρμα e-καταναλωτής και τους αναγκάζει κάθε πρωί να δηλώνουν τις τιμές των προϊόντων τους ηλεκτρονικά, θα πατάξει την ακρίβεια.»

Επίσης, έγινε ευθεία αναφορά στα όσα ψευδώς υποστηρίζει στη Βουλή ο Υπουργός για την κριτική που δέχτηκε τόσο από την συνομοσπονδία των πωλητών λαϊκών αγορών όσο και από τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, ανάμεσα τους και το Δημοτικό Συμβούλιο του Κιλκίς το οποίο είχε βγάλει ομόφωνο ψήφισμα κατά του νομοσχεδίου.

Τέλος, απαριθμώντας τα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου, η Ειρήνη Αγαθοπούλου χαρακτήρισε επικίνδυνη την νομοθέτηση της Κυβέρνησης λέγοντας ότι «είναι επικίνδυνη η νομοθέτησή σας όχι μόνο για τους πωλητές, παραγωγούς και εμπόρους, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες. 

Διότι οι λαϊκές αγορές, από την ίδρυσή τους έχουν ως ρόλο να είναι το ανάχωμα στην ακρίβεια, να είναι αξιοπρεπείς αγορές με ποιοτικά προϊόντα και να προωθούν τον πρωτογενή τομέα, αδιαμεσολάβητα. Κάτι που αγροτικές περιοχές όπως ο νομός μου το έχουν σίγουρα ανάγκη. Αυτά υπερασπίζονται σήμερα όσοι αντιδρούν στο νομοσχέδιό σας, άλλο ένα νομοσχέδιο που θα ψηφίσετε ολομόναχοι, αυτά υπερασπιζόμαστε κι εμείς και έχουμε ήδη δεσμευτεί διά του προέδρου μας, αλλά και του εισηγητή μας ότι με την ανάληψη της διακυβέρνησης θα αλλάξουμε άμεσα τα κακώς κείμενα αυτού του νομοσχεδίου.»


Ολόκληρη την τοποθέτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: https://youtu.be/OCnJsSqz9M4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.