Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

3ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Εργαστήριο θετικών επιστημών, Science, Technology, Engineering and Mathematics


Ανακοίνωση 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Tο σχολείο μας προτίθεται να διοργανώσει STEM Lab (εργαστήριο θετικών επιστημών, Science, Technology, Engineering and Mathematics) συμμετέχοντας στην δράση Generation Next. Στα εργαστήρια οι μαθητές - μαθήτριες θα αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τις θετικές επιστήμες με τρόπο βιωματικό και συνεργατικό καθώς θα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα συνεργαζόμενοι - ες μεταξύ τους σε μικρές ομάδες των 2-4 ατόμων με την καθοδήγηση – διευκόλυνση εκπαιδευτικού. Συνολικά μπορούν να συμμετάσχουν 15 με 20 μαθητές - μαθήτριες.

Ειδικότερα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα αστρονομίας, ρομποτικής, προγραμματισμού, κατασκευών, επιστήμης των πολιτών κ.α. σε εισαγωγικό βεβαίως επίπεδο. Στο τέλος των εργαστηρίων, θα κληθούν να προτείνουν λύση σε ένα πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας που οι ίδιοι / ες θα αποφασίσουν.

Τα εργαστήρια θα λειτουργούν σε καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας (κατόπιν συνεννόησης με τους / τις ενδιαφερόμενους /ες ) αλλά και σε ημέρες σχολικών γιορτών και εκδρομών.

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση μέσω εντύπου που θα σας δοθεί. Επίσης είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphone, tablet και laptop. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους μαθητές - μαθήτριες να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές ή συσκευές που θα παρέχει το σχολείο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο καθηγητή κ. Βασίλη Μπόσκο, 2341025267 εσωτερικό 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.