Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Συγχωνεύσεις τμημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας επιχειρούν, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και να υποβαθμίσουν σχολεία. Μια πρωτοφανής βιομηχανία συγχωνεύσεων μέσα στο τέταρτο κύμα πανδημίας με αποτέλεσμα να συνωστίζονται 28 παιδιά στην τάξη.

Την ίδια στιγμή 6.000 θέσεις εκπαιδευτικών παραμένουν κενές (51 στο Νομό Κιλκίς) και σε ιδιαίτερα επικίνδυνες υγειονομικά συνθήκες, όμως ο στόχος είναι ένας, ο περιορισμός των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Τα σχολεία του Ν. Κιλκίς δεν εξαιρέθηκαν από τις αιφνιδιαστικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς έδωσε την εντολή να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων άμεσα :

1. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κιλκίς (ΕΝΕΕΓΥ-Λ). Συγχώνευση τμημάτων νεοϊδρυθείσας σχολικής μονάδας της Β Γυμνασίου παρά την έγκριση που είχε την 23-7-2021 με απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Λύκειο Καμπάνη συγχώνευση τμημάτων της Α Λυκείου.

Απαιτούμε:

Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.