Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Γουμένισσα και Σκρα στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης χαιρετίζει την ένταξη της Γουμένισσας και του Σκρα στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου από την Π.Κ.Μ και την Π.Ε Κιλκίς.

Η προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Γουμένισσας και του Σκρα με τη συνεργασία της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας έχει βαρύνουσα σημασία για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η ένταξή των δύο περιοχών στο «Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών Αδριατικής-Ιονίου» -"Adriatic-Ionian Network of Authentic Villages", με ακρωνύμιο "ADRIONET", στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ADRION, αναμένεται να ενισχύσει την επισκεψιμότητα τους και να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών πληθυσμών καθώς, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, θα συνδεθούν με τους βασικούς εταίρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είναι φορείς της Ιταλίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

"Τα κριτήρια για την ένταξη της Γουμένισσας και του Σκρα στο πολύ σημαντικό αύτο Πρόγραμμα, από το οποίο αναμένεται να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη, είναι το πολιτιστικό και ιστορικό τους απόθεμα καθώς και το φυσικό τους κάλλος" υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ομάδας Τουρισμού του Δήμου Χρήστος Δραγανίδης ο οποίος εκπροσωπώντας το Δήμο Παιονίας, συμμετείχε στην πρώτη (διαδικτυακή) συνάντηση των τοπικών φορέων κατάρτισης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης των χωριών που θα ενταχθούν στο Δίκτυο που θα καταρτιστεί μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διαφόρων χωρών των Βαλκανίων που συμμετέχουν στο έργο.

Παράλληλα, ο κ. Δραγανίδης προσκάλεσε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των τοπικών Φορέων Γουμένισσας και Σκρα σε δια ζώσης συνάντηση στο Δημαρχείο Παιονίας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για τη συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων τους αναφορικά με τις δράσεις του Προγράμματος και την ωφέλεια των δύο περιοχών από αυτές.

Η δράση, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη.

Τη συμμετοχή της Π.Ε Κιλκίς στο Πρόγραμμα συντονίζει η υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού Π.Ε. Κιλκίς Μαριάννα Σκουλαρικά ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να “επισκέπτονται” την ιστοσελίδα του έργου https://keep.eu/projects/23242/Adriatic-Ionian-Network-of--EN/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.