Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 27/5/2021, 2:46 μ.μ.


Σύλληψη ατόμου για εμπορία ναρκωτικών
Στον εντοπισμό και στη σύλληψη ατόμου που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 21χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-05-2021) στην περιοχή της Πολίχνης, συνελήφθη ο 21χρονος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 δέμα κάνναβης βάρους 23 γραμμαρίων,

1 κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Επιπλέον, στην οικία του στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 4 κιλών και 599 γραμμαρίων,

2 δέματα κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους 576 γραμμαρίων και

1 δέμα κοκαΐνης βάρους 55 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (26 Μαΐου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, διέρρηξε ένα κατάστημα σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι η συλληφθείσα το τελευταίο τρίμηνο διέπραξε 3 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από καταστήματα σε περιοχή των Σερρών, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων. 

Επίσης το ίδιο διάστημα αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη ένα κατάστημα, μαζί με έναν ημεδαπό συνεργό της, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαπέντε (15) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών.

(6) άτομα για κατοχή και διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

(3) άτομα για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών είναι 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (26-05-2021) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, απάτη με υπολογιστή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συστηματικά διενεργούνται ειδικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, απογευματινές ώρες χθες (26-05-2021) πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης (Πλατείες Αριστοτέλους, Βλάλη, Αγίου Γεωργίου και Αρχαία Αγορά), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Σταθμού Διαλογής του ΟΣΕ, στο Κορδελιό, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και στα ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης:

- ελέγχθηκαν (183) άτομα,

- προσήχθησαν (10) αλλοδαποί, εκ των οποίων (7) συνελήφθησαν καθώς στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις απάτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων απάτης και την ταυτοποίηση των δραστών.

Συγκεκριμένα σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Ιούνιο του 2020 υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας και του τραπεζικού λογαριασμού 23χρονου αλλοδαπού, με αποτέλεσμα να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 360 Ευρώ.

29χρονου ημεδαπού, διότι προσποιούμενος τον πωλητή σε αγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών και ειδών εξοπλισμού στο διαδίκτυο, κατάφερε να εξαπατήσει δύο ημεδαπούς πείθοντας τους να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά, χωρίς να τους αποστείλει τα αγορασθέντα προϊόντα.

29χρονης ημεδαπής, η οποία από κοινού με συνεργούς της εκμεταλλευόμενοι αγγελία πώλησης κινητού τηλεφώνου 40χρονου ημεδαπού την οποία είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και προσποιούμενοι τους αγοραστές, κατάφεραν να του αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων μέσων ηλεκτρονικής εφαρμογής συνολικού ποσού 10.000 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.742 έλεγχοι, από τους οποίους οι 19.518 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 212 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

173 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

43 στο Βόρειο Αιγαίο,
27 στα Ιόνια Νησιά,
23 στη Στερεά Ελλάδα,
15 στην Ήπειρο,
15 στη Θεσσαλονίκη,
11 στη Δυτική Ελλάδα
10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
9 στη Κρήτη,
7 στη Πελοπόννησο,
5 στη Κεντρική Μακεδονία,
4 στην Αττική,
3 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 55.923 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53.828 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.095 των 150 ευρώ.

22 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

5 στην Θεσσαλονίκη,
4 στη Δυτική Ελλάδα,
3 στη Στερεά Ελλάδα,
3 στα Ιόνια Νησιά,
2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
2 στη Κεντρική Μακεδονία,
2 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.373 ομοειδείς παραβάσεις.

15 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.

Στην Θεσσαλία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για υπέρβαση ωραρίου.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 9 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.436 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.993 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παράβασεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 154 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.