Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Γκουντενούδης: Αλήθειες για τον προγραμματισμό έργων της νέας Διοίκησης του Δήμου Παιονίας


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Σε προηγούμενη έγγραφη τοποθέτηση μου μέσω του τύπου, αναφέρθηκα στην νοοτροπία και στην πρακτική της σημερινής διοίκησης του δήμου Παιονίας και του δημάρχου κ. Σιωνίδη. Η παραποίηση της πραγματικότητας και η διαστρέβλωση των δεδομένων αποδεικνύεται περίτρανα και στο τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου.

Αναφέρεται σε έργα που είχαν δρομολογηθεί στην προηγούμενη δημοτική θητεία και τα ονομάζει ψευδώς ως έργα προγραμματισμού της σημερινής διοίκησης!

Η μεταφορά του νερού από τις πηγές Παίκου, η κατασκευή των παιδικών χαρών, οι παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους των σχολειών του δήμου, η αγορά των αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργου, η παρέμβαση στον δημοτικό φωτισμό.

Επίσης, ο φωτισμός και το ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Πολυκάστρου, η τηλεμετρία των υδρομέτρων της ΔΕΥΑΠ, η ηλεκτροδότηση των Μικρών Λιβαδίων, η κατασκευή του δρόμου Γρίβας – Αγ. Αντωνίου, όπως και ο δρόμος στα νεκροταφεία Ν. Καβάλας (άραγε υπογραφήκαν οι αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις και αν όχι, γιατί; ) και άλλα πολλά.

Το επόμενο ψέμα είναι ότι μπορούσε ο κ. Σιωνίδης να πιέσει για το θέμα των αποζημιώσεων, διότι οι προηγούμενες αποζημιώσεις πάρθηκαν με τον ίδιο τρόπο, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ. Μήπως τα 160.000 ευρώ για ζημιές στην καθαριότητα, η οποία καθαριότητα της δομής ανατέθηκε σε ιδιώτες εξ’ αρχής, ήταν μια από τις ανομολόγητες προεκλογικές συμφωνίες του κ. Σιωνίδη για να γίνει μόνιμη η δομή της Ν. Καβάλας;

Το θέμα της μελέτης, όχι της τελικής χρηματοδότησης και βέβαια μελέτη ακριβοπληρωμένη, του δρόμου Γουμένισσας – Ευρωπού είναι ένα άλλο μείζον ζήτημα με το οποίο ο κ. Σιωνίδης κοροϊδεύει τους δημότες. Το όνειρο, απ’ ότι γνωρίζω των κατοίκων της περιοχής ήταν να γίνει δρόμος με προδιαγραφές επαρχιακού και όχι αγροτικού, με σκοπό να συνδεθεί μέσω γέφυρας Ευρωπού – Άσπρου με την π. ΠΑΘΕ και ο προϋπολογισμός μόνο του δρόμου ήταν 5.500.000 ευρώ περίπου. Τώρα ο προϋπολογισμός του έργου που εξαγγέλλει ο κ. Σιωνίδης είναι περίπου 2.000.000 ευρώ. Άρα μιλάμε για εντελώς άλλο έργο.

Δεν ξέρουμε αν εντέλει ο δρόμος αυτός ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, που το ευχόμαστε, αλλά το έργο αυτό το θέλουμε όπως αρχικά σχεδιάστηκε, ως επαρχιακό δρόμο και όχι αγροτικό, « χαϊδεύοντας » τα αυτιά των κατοίκων για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Ο δρόμος μπορεί και πρέπει να γίνει επαρχιακό ώστε να έχει διάρκεια ζωής και ασφάλεια για τους διερχόμενους. Όχι να καταστραφεί σε λίγο καιρό όπως άλλα ανάλογα έργα και παραδείγματα τέτοιων αγροτικών δρόμων που είχαν χρήση επαρχιακών στον νομό.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος αυτός συνδέει δυο πρώην έδρες δήμων και νυν έδρες δημοτικών ενοτήτων και θα έπρεπε η δημοτική αρχή να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιήσει αυτό το έργο σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό για να γίνει απόλυτα λειτουργικός για τους δημότες μας και τους διερχόμενους.

Ο κ. Σιωνίδης καλό θα είναι να αλλάξει νοοτροπία και σκεπτικό, να λέει την πλήρη αλήθεια στου δημότες και στα θεσμικά όργανα του δήμου περί των τεκταινομένων ώστε να υπάρχει ενότητα.

Μόνο στη βάση της αλήθειας και της ειλικρίνειας μπορεί να υπάρξει συνεργασία στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον δήμο ώστε ενωμένοι, να συζητούμε και να διεκδικούμε τα καλυτέρα. Με την αλαζονεία που όμως διακρίνει την σημερινή διοίκηση του δήμου, ο δρόμος που έχει τραβήξει ο κ. Σιωνίδης δείχνει να είναι χωρίς επιστροφή. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.