Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Για την Άννα - Έτσι απλά...


Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας

Μαχήτρια του καρκίνου του μαστού για μία δεκαετία περίπου, αγωνιζόταν ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές των ογκολόγων της. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” δίνοντας το παρόν σε πολλές εκδηλώσεις συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο τόσο στην στήριξη των καρκινοπαθών όσο και στην ενημέρωση των εν δυνάμει καρκινοπαθών, αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές αντιλήψεις ορισμένων περί καρκίνου.

Ο νέος κορωνοϊός ήταν η επόμενη μάχη της, η οποία ήταν πολύ σύντομη, αφού ο ιός κατόρθωσε μέσα σε λίγες ημέρες να λαβώσει το ανοσοποιητικό της σύστημα, σε σημείο που οποιαδήποτε αντίσταση της Άννας Αθανασιάδου δεν ήταν δυνατή να ξεπεράσει τα εμπόδια της νεοφερμένης ίωσης.

Παρόλες τις δυσκολίες στη ζωή της, η Άννα έβρισκε πολλές φορές διεξόδους, επιλέγοντας ταξίδια με φίλες, και πολλά εξ' αυτών επεδίωκε να έχουν προσκυνηματικό χαρακτήρα αφού εκεί η ψυχή της συναντούσε τη γαλήνη.
Το σημείο όμως όπου πραγματικά έβρισκε καταφύγιο ήταν στο μικρό νησάκι του Ιονίου, εκεί, στο σπίτι του αγαπημένου της θείου Τάκη Αθανασιάδη, στο οποίο εισέπραττε την αγάπη του θείου και της θείας, απολαμβάνοντας την ηρεμία της θάλασσας και παραμερίζοντας κάθε έγνοια.

Για τους “παλιούς” κιλκισιώτες ήταν γνωστή ως η κόρη του Παναγιώτη και της Γαλήνης, με καταγωγή από την Κορωνούδα, ενώ για τους “νεότερους” ήταν η Άννα του ΣΔΟΕ, που πέρασε και από την Εφορία του Κιλκίς, υπηρετώντας στο ακέραιο στη θέση του εφοριακού υπαλλήλου και με την συνταξιοδότησή της εγκαταστάθηκε στο Μεταλλικό, έχοντας συντροφιά τις τουλίπες και τα ζουμπούλια στον κήπο της που τόσο αγαπούσε.

Η Άννα είναι ένα ακόμη πρόσωπο που στερεί ο κορωνοϊός από την κοινωνία του Κιλκίς, κάνοντας μικρότερο τον κύκλο και βαθύτερη τη λύπη.

Εκ μέρους του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στις φίλες της που ήταν η δεύτερη οικογένειά της.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.