Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πιερικού Αρχέλαου η ΚουΠα Κιλκίς


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Το Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου συναντήθηκαν οι δύο αήττητες ομάδες του Α’ ομίλου της ΕΚΑΣΚΕΜ. ΚούΠα Κιλκις και Πιερικός Αρχέλαος διασταύρωσαν τα ξίφη τους για πρώτη φορά φέτος.

Τελικός νικητής, η γηπεδούχος ομάδα που επικράτησε στην παράταση (61 – 61 κ.α.) με 78 – 69 ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Το έχει φαίνεται η μοίρα των δύο ομάδων, μιας 2 χρόνια πριν, το μεταξύ τους (η ΚουΠα γηπεδούχος) παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από πεντάλεπτη παράταση, με τη διαφορά πως τότε είχε επικρατήσει στις λεπτομέρειες η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου με 67 – 69 (60 – 60 κ.α.).

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Το παιχνίδι ξεκίνησε κλειστά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ χωρίς καμία από τις δύο να ξεφεύγει. Τα λάθη και η αστοχία έξω από τα 6,75 στο ξεκίνημα, απέτρεψαν την ΚουΠα Κιλκίς να πάρει το όπως σε κάθε παιχνίδι ως τώρα προβάδισμα, προκειμένου να το διαχειριστεί από εκεί και έπειτα. Όσο για την άμυνα, κάποιες ανισορροπίες στα μαρκαρίσματα προκάλεσαν ρήγματα στην περιφέρεια με αποτέλεσμα να δεχτεί 4 τρίποντα. Ο Πιερικός Αρχέλαος στο πρώτο δεκάλεπτο σκόραρε μόνο με τρίποντα και βολές. 

Το 22 – 19 υπέρ της ΚουΠα στο τέλος του, προμήνυε μια συναρπαστική συνέχεια. Η ομάδα μας εξακολούθησε να έχει το προβάδισμα για όλο το δεύτερο δεκάλεπτο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεπεράσει τη διαφορά των 6 πόντων που έχτισε (33-27) δυο λεπτά πριν το τέλος. Ίσως να είναι το πρώτο δεκάλεπτο της σεζόν κατά το οποίο όλα τα σουτ τριών πόντων ήταν άστοχα. 

Ο Πιερικός Αρχέλαος παρέμενε κοντά, σκόραρε από μέσα μετουσιώνοντας όλες τις επαφές σε φάουλ κάτι που επικύρωνε, όντας εύστοχος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (οι 8 από τους 12 πόντους των φιλοξενούμενων προήλθαν από ελεύθερες βολές). Το ημίχρονο έληξε με το ισχνό 34 – 31 και τις διαφορές των δύο ομάδων ανοιχτές.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της ομάδας στο δεύτερο μισό του αγώνα. Λίγο η ολιγωρία στην άμυνα, λίγο οι δεύτερες, επιθέσεις από χαμένα αμυντικά ριμπάουντ σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία στατικότητας και κακές επιλογές στην επίθεση, δεν ήθελε και πολύ για να ανακάμψει η φιλοξενούμενη ομάδα τρέχοντας ένα 11 – 2 , μετατρέποντας το 34 – 31 σε 36 – 42, πέντε λεπτά σχεδόν πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το κρίσιμο σουτ, με τη μπάλα να έχει βαρύνει, ήρθε από τα χέρια του Συμεών. 

Ο δαιμόνιος playmaker «σκότωσε» την αντίπαλη άμυνα με ένα τρίποντο από τη γωνία, βγάζοντας από το λήθαργο ουσιαστικά την ομάδα του. Το δεκάλεπτο έληξε με τον Πιερικό Αρχέλαο μπροστά με δύο (48 -50) μετά από clutch σουτ τριών πόντων στο τέλος του χρόνου. Το 50 – 54 κολλημένο στον φωτεινό πίνακα για περισσότερο από δύο λεπτά άλλαξε με ένα τρίποντο από την απέναντι γωνία αυτή τη φορά του Συμεών Παπαδόπουλου μετά από πάσα του Πατσούρη. 

Ακόμα ένα τρίποντο μετά από κλέψιμο του συνήθη ύποπτου έφερε την ΚουΠα Κιλκίς μπροστά με 58 – 57, 4 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν εκ νέου προηγούμενοι με 3 πόντους μέχρι το φάουλ γκολ του Θεοδωράκου να πάει το σκορ στο 61 – 61 που έμελλε να είναι και το τελικό εξαιτίας διαδοχικών λανθασμένων επιλογών και από τους δύο αντιπάλους.

Η πεντάλεπτη παράταση είχε έναν πρωταγωνιστή. Την ΚουΠα Κιλκίς που κυριάρχησε σε όλους τους τομείς επί ενός μάλλον κουρασμένου αντίπαλου. Οι Big Three ήταν εκεί, ώριμοι, μεστοί, με καθαρό μυαλό και ορθές επιλογές. Δύο διαδοχικά τρίποντα από το Θεοδωράκο μαζί με μια αριστοτεχνική άμυνα με κλέψιμο και ασίστ 3’ και 40’’ πριν το τέλος έφεραν τη γηπεδούχο σε ξεκάθαρη θέση οδηγού με 69 – 64. Ένα φάουλ γκολ του Συμεών πήγε τη διαφορά στους 8, ενώ οι 5 συνεχόμενοι πόντοι του Ημερίδη έβαλαν παρά τις τελευταίες επιθετικές εκλάμψεις των φιλοξενουμένων, οριστικό τέλος σε κάθε όνειρο απόδρασης του Πιερικού Αρχέλαου από το ΔΑΚ Κιλκίς.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Η φανέλα με το 4. Πήρε τα σουτ τη στιγμή που η ομάδα δυσκολευόταν, έκλεψε μπάλες, κέρδισε το επιθετικό φάουλ δυόμισι λεπτά πριν τη λήξη με τον Πιερικό να προηγείται με 3 (58-61) και με την επίθεση δική του. Ήταν ο καταλύτης της ομάδας, το σημείο αναφοράς και κατά το γράφοντα ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Ο Συμεών Παπαδόπουλος άλλαξε το ρου του παιχνιδιού.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Κάποιος είχε πει πως «οι αριθμοί είναι ένας ωραίος τρόπος για να πει κανείς ψέματα». Στην προκείμενη περίπτωση βέβαια, οι αριθμοί του αγώνα κρύβουν αρκετή δόση αλήθειας. Η ομάδα ήταν σοβαρή και ψύχραιμη (για πρώτη φορά) από τη γραμμή των βολών (14/17), πράγμα που δηλώνει την ανταποκρισιμότητα της σε περισσότερο σοβαρές συνθήκες. Ήταν επίσης άστοχη από το τρίποντο καθόλη τη διάρκεια του κανονικού αγώνα. Το 8/33 είναι ένα κακό ποσοστό. 

Τα περισσότερα από τα σουτ έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις, μα ήταν άστοχα. Αυτό επηρέασε την ομάδα, την άγχωσε ανά διαστήματα, βρήκε ωστόσο τις λύσεις. Αν τα μισά από αυτά ήταν εύστοχα, είναι σίγουρο πως δεν θα έμπαινε στην εξίσωση του αγώνα η πεντάλεπτη παράταση. Τέλος το γεγονός πως τρεις παίκτες σκόραραν τους 74 από τους 78 πόντους της ομάδας, αποδεικνύει πως επιθετικά οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κακή βραδιά και δεν βοήθησαν όσο θα μπορούσαν στο σκορ, ένα σκορ που παρέμεινε κλειστό μέχρι το τέλος.



ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Κάθε εβδομάδα η συγκεκριμένη τριάδα αφήνει τα διαπιστευτήριά της στο παρκέ. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, πολλές φορές και οι τρεις ταυτόχρονα βρίσκονται σε καλή βραδιά. Αυτό το Σάββατο τη μπαγκέτα στην ορχήστρα την πήρε ο Συμεών, ενώ ακολούθησαν φυσικά σε απόδοση οι άλλοι δύο .

Συμεών Παπαδόπουλος

Για το Συμεών τα είπαμε και παραπάνω. Πέτυχε συνολικά 20 πόντους με 5 τρίποντα και υπέροχα ποσοστά (3/3 βολές, 1/1 δίποντο, 5/7 τρίποντα), ήταν αλάνθαστος ξανά, συμμετέχοντας εξίσου στο δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού με 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 9 κερδισμένα φάουλ.




Γιώργος Θεοδωράκος

Ήταν εκεί όποτε η ομάδα τον χρειάστηκε. Ο Γιώργος ξεδίπλωσε την ποιότητά του για ακόμα ένα παιχνίδι. Σκόραρε κατά βούληση και υπήρξε καταλυτικός στην παράταση με τα δύο κολλητά τρίποντα. Έδωσε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση με 31 πόντους, 5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ και πολλή πολλή ενέργεια σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου.


Μπάμπης Ημερίδης

Ο Μπάμπης ήταν συγκριτικά με άλλους αγώνες νευρικός. Δεν του πήγε το παιχνίδι. Έκανε κάποια λάθη που ενδεχομένως τον επηρέασαν. Ζήτησε και δεν κέρδισε κάποιες επαφές με αντιπάλους, ενώ δεν του βγήκε και το μακρινό σουτ. Ήταν ωστόσο απολαυστικός για ακόμα μια φορά στην επίθεση. Έβαλε την μπάλα με χίλιους και δυο τρόπους στο καλάθι ενώ ήταν εύστοχος και στις ελεύθερες βολές. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 8 λάθη.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ομάδα ανταποκρίθηκε θετικά σε ένα παιχνίδι με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Άντεξε στην πίεση που της άσκησε ο αντίπαλος, αντέδρασε κάθε φορά που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, ενώ στο τέλος ήταν φανερά καλύτερη, πιο ξεκούραστη, πιο ψύχραιμη και επικράτησε δίκαια. Υπάρχουν ωστόσο περιθώρια βελτίωσης, και ασφαλώς τέτοια ανταγωνιστικά παιχνίδια της προσθέτουν εμπειρία, την ωφελούν, τη μεγαλώνουν.

Η νίκη μας αφιερώνεται στον Τάσο Μουστάκα, που συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με αντίπαλο και τραυματίστηκε στο μάτι. Τάσο σου ευχόμαστε περαστικά και από εδώ και σύντομα να ξαναγυρίσεις κοντά μας.



ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης Θ.)

Παπαδόπουλος Σ. 20(5τρ), Ημερίδης 23, Ποζίδης 2, Παπαδόπουλος Ν., Βακιρλής, Θεοδωράκος 31(5τρ), Φιλιππίδης, Πατσούρης, Μουστάκας, Τσιλιγκαρίδης Σ., Τσιλιγκαρίδης Λ., Σιδηρόπουλος 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 22 – 19 / 34 – 31 / 48 – 50 / 61 – 61 (κ.α.) / 78 - 69

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.