Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

(Videos) Πλούσια πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα παρουσιάστηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς


Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που διακρίθηκαν για την αρτιότητα και το τοπικό πολιτιστικό τους χρώμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κιλκισιώτες το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς Δεκαπέντε Μαρτύρων.

Επίκεντρο όλων των διοργανώσεων αποτέλεσε το Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο διατηρεί ανοιχτό για τους τοπικούς συλλόγους ο Δήμος Κιλκίς, σε μια προσπάθεια στήριξης και ενθάρρυνσης του έργου τους.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 20 Νοεμβρίου με την εκδήλωση ‘’Εικόνα, Λόγος, Μουσική, Χορός για το '21’’. Μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Κιλκίς μέσα από το γλαφυρό ύφος και τις παραστατικές αναφορές τους, ανέδειξαν με το Λόγο τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της Ελληνικής Επανάστασης για ενότητα, αλληλεγγύη, ομοψυχία, συλλογικότητα και για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ιστορική αναδρομή από την έναρξη της Επανάστασης μέχρι την επιτυχή της έκβαση οπτικοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων με την έκθεση ‘’Περιήγηση στα πρόσωπα και στα γεγονότα της Επανάστασης’’, η οποία λειτούργησε στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.

Οι νεαροί χορευτές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Κιλκίς ‘’Ο Φλάμπουρας’’ παρουσίασαν με περισσή περηφάνια και λεβεντιά τα χορευτικά της εκδήλωσης ενώ το μουσικό μέρος κάλυψε η ορχήστρα της Πολιτιστικής Εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στο σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων υπογραμμίζοντας ότι προσέδωσε μια ποιοτική δυναμική στο πρόγραμμα εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς και τους συνεχάρη για την εν γένει συνεισφορά τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς ΘεμιστοκλήςΚοσμίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, εκπρόσωπος της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Η συνέχεια, με καλλιτεχνική διάσταση, δόθηκε χθες το απόγευμα, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου με την έκθεση ‘’Η πόλη του Κιλκίς σε φωτογραφίες’’ από την Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Οι φωτογραφικές λήψεις που απεικονίζουν εμβληματικά σημεία αναφοράς, διαχρονικά τοπόσημα και στιγμές από την καθημερινότητα της σύγχρονης πόλης, εντυπωσίασαν το κοινό για την εκφραστικότητα, τη διεισδυτικότητα και την καλλιτεχνική αξία τους. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας 18:00 με 20:00).

Την ίδια ώρα στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου εναλλάσσονταν τα νεανικά σχήματα του Μουσική Συλλόγου JAM. Από τον μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, όλοι οι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε μια αξιόλογη συναυλία που περιελάμβανε blues, ελληνικό έντεχνο, ροκ και μπαλάντες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.