Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Το φθινόπωρο, μας αλλάζει


Της Σοφίας Μαυρίδου
Παρόλο που αυτό το φθινόπωρο και αυτός ο Σεπτέμβρης, Οκτώβρης πιθανολογώ ότι μικρή σχέση θα έχει με τους προηγούμενους, λόγω της πανδημίας, είναι σημαντικό να ήμαστε αισιόδοξοι.

Η απαισιοδοξία άλλωστε είναι συχνά μια βολική κατάσταση για να μην ενεργοποιηθούμε.

Η θετική σκέψη όμως προϋποθέτει, ενσυναίσθηση, προσαρμοστικότητα, προσφορά και δράση.

Οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς, αρκεί κανείς να έχει τα μάτια ανοιχτά, για να μπορεί να τις διακρίνει, η φύση μεταβάλλεται, τα χρώματα αλλάζουν, γίνονται πιο γλυκά, κίτρινα, πορτοκαλί, βαθυκόκκινα, τα δένδρα της εποχής, ροδιές, συκιές, καρυδιές, καστανιές, προετοιμάζονται να μας προσφέρουν, τους καρπούς τους, πλούσιους σε ομορφιά και θρεπτικές αξίες.

Ζητώντας σέλινο στη λαϊκή, μου λέει ο νεαρός, μα τι πάθατε σήμερα και ζητάτε όλοι σέλινο; Του εξηγώ ότι σιγά-σιγά, οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν, έρχονται στο καθημερινό μας πιάτο, σούπες υπέροχες με φασόλια, χόρτα, βραστά, όλα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι μας.

Εκθέτουμε λοιπόν, τον εαυτό μας στη θετική σκέψη στη γνώση και σε όλα εκείνα, που θα μας κάνουν να αισθανθούμε καλύτερα, θα μας τροφοδοτήσουν με ενέργεια, όπως μια βόλτα στην υπέροχη φύση κατά μόνας ή με παρέα, στη θάλασσα που αυτή την εποχή έχει υπέροχα χρώματα, διάβασμα, μάζωξη στο σπίτι με τους οικείους μας ή με φίλους, πίνοντας ένα ωραίο γευστικό κρασί και όμορφες συζητήσεις.

Ας αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει ο καλός καιρός, ας ήμαστε ευγνώμονες μπροστά σ’ αυτό που μας προσφέρει απλόχερα η φύση χωρίς γκρίνια, χωρίς μιζέρια. Η ομορφιά βρίσκεται μέσα στην απλότητα και στις ζεστές καρδιές των ανθρώπων που επιλέξαμε να είναι δίπλα μας και ας αφήνουμε τον καιρό να κάνει τα γυρίσματα του. Ο ήλιος, η θάλασσα, τα βουνά μας, είναι ότι καλύτερο έχουμε ας το χαρούμε λοιπόν, έστω και με λίγη από την μελαγχολία του φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.