Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Η Έλλη Φρεγγίδου μιλά στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη


Τρίτη 12/10/2021 στις 6:00 μ.μ. στον 9.58 της ΕΡΤ3
Η ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου μιλά, στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη, για τη «γνωριμία» της με την ποίηση, τα πρώτα διαβάσματα και τα πρώτα ποιήματα που έγραψε. Αναφέρεται στον ρόλο που έχει η ποίηση στη ζωή της, στην έκδοση του πρώτου βιβλίου της και στην ανταπόκριση που είχε, στη συμμετοχή της σε ποιητικούς διαγωνισμούς.

Μιλά, ακόμη, για την υπό-έκδοση νέα ποιητική της συλλογή με ποιήματα για τη γενέτειρα της, το Κιλκίς και διαβάζει 
ποιήματά της.

Διαδικτυακή ακρόαση κατά τη μετάδοση: http://webradio.ert.gr/958fm
Αρχείο εκπομπών "Βουστροφηδόν": https://webradio.ert.gr/voustofidon/

H Έλλη Φρεγγίδου γεννήθηκε στο Κιλκίς, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Όταν κάποτε συναντήθηκε με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt, κατάλαβε πως η ζωή δεν είναι μόνο αγώνας, γιατί απλώς ο αγώνας δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνος του όνειρο και στόχο ζωής. Έτσι, ζήτησε στήριξη και συντροφιά στην ποίηση. 

Η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Από στέγη σε στέγη», εκδόθηκε το 2011. Ακολούθησαν οι συλλογές: «Δικαίωμα φωτός», εκδ. Κέδρος, 2015, και «Παύση τετάρτου», εκδ. Κέδρος, 2018, που απέσπασε το Α’ Βραβείο του 21ου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς. Ποιήματά της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.