Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Η φωτιά έλιωσε τα σίδερα, αλλά όχι την αλληλεγγύη


Του Χαράλαμπου Καραγεωργίου*
Εδώ και μέρες περιουσίες καίγονται, άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, χάνουν τις ζωές που έχτιζαν με κόπο επί χρόνια. Στρέμματα, πολλά στρέμματα γης καμμένα για να μας θυμίζουν το χειρότερο πρόσωπο του ανθρώπινου είδους, αλλά και να δείχνουν ότι ευτυχώς υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα.

Μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση ένα τεράστιο κύμα εθελοντισμού ξεχύθηκε στην χώρα στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού με την βοήθεια τόσο στους πυρόπληκτους, όσο και στους πυροσβέστες να είναι πραγματικά έμπρακτα. Τρόφιμα, φάρμακα, μάσκες και κάθε αναγκαίο αγαθό στάλθηκε και στέλνετε συνεχώς σε κάθε άκρη της χώρας που έχει ανάγκη. Τεράστια υπήρξε η κινητοποίηση που υπήρξε στα social media κυρίως από νέους ανθρώπους, αλλά και η τεράστια συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστική η δράση της ομάδας της σελίδας Humanity Greece που μέσα σε λίγες μέρες σε μια μικρή αποθήκη επί της οδού Αριστοφάνους 12 στου Ψυρρή έκανε μια τιτάνια προσπάθεια. Η νέα γενιά κρατάει ψηλά την σημαία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και στέκεται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της κοινωνίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Χρέος όλων μας να στηρίξουμε αυτή την γιγαντιαία προσπάθεια ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Για να σταθούν ξανά αυτοί οι άνθρωποι που επλήγησαν ξανά στα πόδια τους, για να χτίσουν ξανά τις ζωές τους, για να αποδείξουμε ξανά για ακόμα μια φορά ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στα δύσκολα και στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Μπορούμε.

* Καραγεωργίου Χαράλαμπος
-Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ
-Αρθρογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.