Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 13/8/2021, 2:42 μ.μ.


Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (12 Αυγούστου 2021) το βράδυ στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βέροιας, για διακεκριμένες κλοπές.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (12 Αυγούστου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα από αυλή οικίας. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον παθόντα. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, προχθές (11 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι είχε αφαιρέσει από κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 9ης Αυγούστου 2021 μαζί με συνεργό του πήγαν στην οικία ηλικιωμένης, που βρίσκεται σε περιοχή της Πιερίας και με το πρόσχημα της ύπαρξης χρέους και ασφαλιστικών οφειλών του γιου της, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (12-08-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών κι άλλων Διευθύνσεων, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην κεντρική πλατεία Ευόσμου και την ευρύτερη περιοχή, στον πεζόδρομο του Ευόσμου, στην πλατεία και στον πεζόδρομο του Κορδελιού και στον Σταθμό Διαλογής του Ο.Σ.Ε..

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (146) άτομα

Προσήχθησαν (29) και

συνελήφθησαν (3) εξ’ αυτών, καθώς στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δύο (2) παραβάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 105.572 έλεγχοι, από τους οποίους οι 64.847 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 153 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

77 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 70 πρόστιμα των 300 ευρώ και 7 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

23 στη Στερεά Ελλάδα,
15 στο Βόρειο Αιγαίο,
12 στη Θεσσαλονίκη,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
6 στη Κεντρική Μακεδονία,
5 στην Ήπειρο,
5 στα Ιόνια Νησιά,
1 στη Δυτική Μακεδονία,
1 στη Θεσσαλία και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.470 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 61.204 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.266 των 150 ευρώ.

25 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 22 στην Κρήτη, 3στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.183 ομοειδείς παραβάσεις.

49 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στα Ιόνια Νησιά,

σύλληψη και 5.000 ευρώ σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

8 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας,

13 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες διαφόρων καταστημάτων, για μη χρήση μάσκας,

5 παραβάσεις των 150 ευρώ, σε πελάτες ταξί και οδηγό λεωφορείου, για μη χρήση μάσκας.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Αττική, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Στερεά Ελλάδα,

10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

δικογραφία και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για μη ανάρτηση σήμανσης μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και ιδιοκτήτες.

Στην Ήπειρο, 300 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – ουζερί, για μη τοποθέτηση σήμανσης ορίου πελατών.

Στην Κρήτη,

1.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καντίνας, για χρήση μουσικής,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.830 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.309 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 359 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.