Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Η ταινία «Το Κόλπο του Αιώνα» στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμαδάκι στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Τρίτη 13 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με την θεότρελή Αστυνομική κωμωδία από την Αργεντινή, τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2020 «Το Κόλπο του Αιώνα» El Robo del Siglo του Αριέλ Γουϊνογκράδ.

Το «Κόλπο του Αιώνα» εμπνέεται από μια απίστευτη-κι-όμως-αληθινή, θρυλική ληστεία για να στήσει μια κωμική περιπέτεια που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία και έκανε διεθνή καριέρα.

Είναι μια απολαυστική ταινία και μαζί ένα καίριο, απενεχοποιημένο σχόλιο για την οικονομική κρίση και την «μπρεχτική» δικαιοσύνη.

Η απάντηση στο ερώτημα «τι είναι χειρότερο, να κλέβεις ή να ιδρύεις μια τράπεζα;» είναι το σύνθημα με το οποίο στήθηκε η «ληστεία του αιώνα», όπως έμεινε γνωστή για την Αργεντινή η ληστεία του υποκαταστήματος της τράπεζας Ρίο στη συνοικία Ακασούσο του Μπουένος Αϊρες το 2006.

Το «Κόλπο του Αιώνα» έρχεται ολοταχώς από την παράδοση του αργεντίνικου σινεμά των τελευταίων δύο δεκαετιών με ταινίες - σχόλια για την οικονομική κρίση που σημάδεψε ανεξίτηλα τη χώρα.

Το εύκολο είναι, να είσαι με το μέρος των ληστών σε μια ληστεία όπου οι «εγκέφαλοί» της έχουν εξασφαλίσει ότι ο κόσμος που θα χάσει τα χρήματά του και τα πολύτιμα αντικείμενά του από τις θυρίδες της τράπεζας θα αποζημιωθεί και με το παραπάνω, οπότε «ας χτυπήσουμε χωρίς καμία ενοχή από μέσα το σύστημα του καπιταλισμού».

Το «Κόλπο του Αιώνα στοχεύει - προς τιμήν του - στα δύσκολα. Σχολιάζει την οικονομική κρίση, αλλά και την ορατότητα μιας ομάδας ανθρώπων που μέσα από αυτή τη ληστεία βρήκαν τον μοναδικό τρόπο να διαχειριστούν την οργή τους απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που τους σπρώχνει διαχρονικά εκτός… ονείρου.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μικροεγκληματίες με καλή (ή έστω μπερδεμένη) καρδιά, χαμένα κορμιά που βρέθηκαν στο περιθώριο μιας κοινωνίας (και των κυβερνήσεων της) που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτούς, γίνονται εδώ οι «λαϊκοί ήρωες» ενός παραμυθιού με happy end. Κάθε τους μικρή ή μεγάλη αγωνία, μικρή ή μεγάλη κουτοπονηριά αποτυπώνεται στα πρόσωπα σπουδαίων ηθοποιών (με επικεφαλής τους Γκιγιέρμο Φραντσέλα και Ντιέγκο Περέτι) που παίζουν με τη γνώση πως στην πράξη τους - όπως και στην ταινία τους - διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο από το να γίνουν πλούσιοι, «Ρομπέν των Δασών» ή να μην τους πιάσουν ποτέ: η ελάχιστη πιθανότητα να χαλάσει το σχέδιο και έτσι να στερηθούν όλοι - δράστες, θεατές και την απόλαυση.

Αργεντινή, 2020

· Παραγωγή: Φερνάντο Γκαράνζα

· Σκηνοθεσία: Αριέλ Γουϊνογκράδ

· Σενάριο: Φερνάντο Αραούγιο, Αλεξ Ζίτο

· Φωτογραφία: Φελίξ Μόντι

· Μουσική: Ντάριο Εσκενάζι

· Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φρανσέγια, Ντιέγο Περέτι, Χουάν Αλάρι, Πάμπλο Ράγκο

· Διάρκεια: 114 λεπτά

· Γλώσσα: Ισπανικά

Τρίτη 13 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες.

Αντικουνουπικά και μασκούλες μην ξεχάσετε.

Στις προβολές θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων και την αποφυγή της διασποράς του covid 19.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.