Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Κίνημα Αλλαγής: Ανεξάρτητη Αντιπολίτευση ή κόμμα “συμπλήρωμα”;


Γράφει ο 
Χαράλαμπος Καραγεωργίου 

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τις εσωτερικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής έδειξαν μία σημαντική υπεροχή της κ. Γεννηματά, αλλά έδειξαν και τον Ανδρέα Λοβέρδο ως έναν ισχυρό παίκτη στην εσωκομματική σκακιέρα. Το “παιχνίδι” δεν θα είναι εύκολο για κανένα και οι πλειοψηφούντες έστω και δημοσκοπικά δείχνουν τι θέλουν οι ψηφοφόροι του Κινήματος.

Και η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχουν ένα βασικό κοινό. Θέλουν ένα κόμμα που δεν θα είναι “ουρά” αλλά μια ανεξάρτητη αντιπολίτευση. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά το ΠΑΣΟΚ. Η νυν πρόεδρος του Κινήματος παρά τις εκτενείς αναφορές στα δημιουργήματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να επιθυμεί μια επαναφορά του (στα σύμβολα, γιατί στα ποσοστά μοιάζει ακατόρθωτο). Φυσικά η αριστερή στροφή της κυρίας Γεννηματά δεν αφήνει και περιθώρια.

Στον αντίποδα ο Ανδρέας Λοβέρδος επιθυμεί μια ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και ο κεντρογενής χαρακτήρας της υποψηφιότητας του αφήνει -ίσως- πιο μεγάλα περιθώρια. Η επιστροφή στα σύμβολα ειδικά για τους μεγαλύτερους ψηφοφόρους είναι κάτι το γοητευτικό και το ελπιδοφόρο. Είναι όμως εφικτό;

Τέλος η 3η ισχυρή υποψηφιότητα αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο αστάθμητος παράγοντας ο οποίος επιθυμεί την πλήρη πολιτικοποίηση της διαδικασίας, προτάσσει δυναμικά την νέα γενιά και επιθυμεί ξεκάθαρες δεσμεύσεις από όλους τους υποψηφίους.

Ένα είναι το σίγουρο. Ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα είχαν καλή στάση σε καμμιά συνεργασία και ούτε θα ανεχτούν ένα κόμμα “συμπλήρωμα”. Αυτό θα είναι και κατά την γνώμη μου το βασικό κριτήριο της επιλογής τους. Ο καιρός πλησιάζει και μάλλον θα κρίνει πολλά για την επόμενη μέρα του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.