Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Παρέμβαση Δημάρχου Κιλκίς στην ΠΕΔΚΜ για ανακοπή της εξόδου του προσωπικού των Δήμων λόγω Κινητικότητας


Την κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο κρίσιμο ζήτημα της στελεχιακής αποδυνάμωσης των Δήμων, που διευκολύνεται από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, ζήτησε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του οργάνου ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ.

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιο Καϊτετζίδη και στα μέλη του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαρροή των ανθρώπινων πόρων της Αυτοδιοίκησης και τις αρνητικές της προεκτάσεις στο σύστημα λειτουργίας των Δήμων και στην εξυπηρέτηση του πολίτη εξαιτίας της Κινητικότητας σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι αρμοδιότητές τους είναι αυξημένες με μηδενική αντιστοίχιση σε νέες προσλήψεις και εκτός από την πάγια θέση της ΚΕΔΕ για την Κινητικότητα πρότεινε την εξαίρεση της συμμετοχής του προσωπικού των Δήμων στους κύκλους της Κινητικότητας που αφορούν την κάλυψη θέσεων στην Περιφερειακή Ενότητα έδρας Δήμου.

Η επιστολή - πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς και επιστολή του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, η οποία είχε αναφορά στο νέο νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, τέθηκαν ως θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της ΠΕΔΚΜ.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία:

-Να πραγματοποιηθεί παράσταση κλιμακίου της ΠΕΔΚΜ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με αίτημα οι μετακινήσεις των υπαλλήλων από Δήμο σε Περιφερειακή Ενότητα να γίνονται με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου.

- Να εξαιρεθούν από τη συμμετοχή τους στους κύκλους της Κινητικότητας οι υπάλληλοι που εργάζονται στα ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.