Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Ικανοποιητική η ανταπόκριση των πολιτών στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς για τις άδειες οδήγησης


Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, καθώς τουλάχιστον εκατό επέλεξαν την ηλεκτρονική τους εξυπηρέτηση από την προαναφερόμενη Διεύθυνση για τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν σε συγκεκριμένες διαδικασίες της Υπηρεσίας για τις άδειες οδήγησης.

Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς εξελίσσεται στο πλαίσιο της πλήρους ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης (η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2021) σε τρεις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Μεταφορών σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε τη σημασία της ψηφιοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στην κατεύθυνση του στόχου εξυπηρέτησης των πολιτών, ιδίως δε σε αυτές με τις οποίες συναλλάσσονται χιλιάδες πολίτες» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr (επιλέγοντας τις κατηγορίες “Πολίτης και καθημερινότητα”/Μετακινήσεις) ή απευθείας στον σύνδεσμο https://drivers-vehicles.services.gov.gr να καταθέτουν και να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται (σε ψηφιακή μορφή) για τις πράξεις «Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης» και «Χορήγηση αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης».

Με την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσα σε λίγα λεπτά, ηλεκτρονικά, δίχως να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.