Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

35ο Ποντιακόν Πανοϋρ: Η αρχή μιας μεγάλης εκδήλωσης ανοιχτού χώρου που έγινε θεσμός


Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ήταν αρχές καλοκαιριού, Ιούνιος του 1987 όταν για πρώτη φορά και στα πλαίσια των “Πολυκαστρινών” προτάθηκε απο το Δ.Σ. των "Ακριτών" και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου το “Ποντιακόν Πανοΰρ”.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν πρόταση του τότε νέου μέλους του Δ.Σ. των “Ακριτών” κ. Νίκου Σιάνα που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ.:

Πρόεδρος Βασίλης Αθανασιάδης

Αντιπρόεδρος + Χρήστος Αδαμίδης

Γραμματέας Γιάννης Αλτιπαρμακίδης

Ταμίας + Ηρακλής Αποστολίδης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική (κάτω) πλατεία Πολυκάστρου και σημείωσε ανεπανάληπτη επιτυχία. Ήταν η πρώτη μεγάλη εκδήλωση σε ανοιχτό χώρο, με φροντίδα και επιμέλεια των “Ακριτών” Πολυκάστρου που άφησε άριστες εντυπώσεις.

Έκτοτε επαναλαμβάνεται ανελλιπώς επί 34 χρόνια και το φετινό “Ποντιακόν Πανοΰρ” είναι το 35ο.

Απο την εκδήλωση αυτή στα 34 χρόνια πέρασαν δεκάδες καλλιτέχνες που υπηρέτησαν και υπηρετούν την παραδοσιακή μουσική, τη μουσική που μοσχοβολάει Ελλάδα, αλησμόνητες θα μείνουν οι παρουσίες του +Γιώργου Ιακωβίδη (με το κλαρίνο του) και των παιδιών του απο το Χέρσο, του Χρήστου Γιαννόπουλου (με την γκάιντα του) από την Πέρινθο, στα Θρακιώτικα και πολλών άλλων.

Η επιτυχία της εκδήλωσης είχε σαν συνέπεια να την αντιγράψουν και να την πραγματοποιούν και πολλοί άλλοι Σύλλογοι στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Το σημερινό Δ.Σ. των “Ακριτών” με πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο που αποτελείται από παιδιά που μεγάλωσαν δίπλα και μέσα στον Σύλλογο, από την προηγούμενη χρονιά 2020 επανέφερε και πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία το “Ποντιακόν Πανοΰρ” στον μεγάλο αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου απέναντι από το Δημαρχείο και τον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος.

Αύριο Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 και απο τις 21:00 το βράδυ στον ίδιο χώρο, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυκάστρου, διοργανώνεται το "35ο Ποντιακόν Πανοϋρ" με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Στάθη Νικολαϊδη στο τραγούδι, τον Γιώργο Ατματζίδη στη Λύρα, τον Κώστα Ζώη στο νταούλι, Χρήστο Ιωαννίδη στο τραγούδι και Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε λύρα-αγγείο-γαβάλ.

Γενική είσοδος 3 ευρώ
Με σεβασμό σε όλους εσάς που θα προσέλθετε και στη δημόσια υγεία ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας θα τηρήσει πλήρως όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Σύσσωμο το Δ.Σ. και μέλη της νεολαίας των "Ακριτών" θα είναι εκεί για την δική σας εξυπηρέτηση.

Σας περιμένουμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.