Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 15/7/2021, 11:56 μ.μ.


Εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού άνδρα στη Χαλκιδική

Συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, τρείς αλλοδαποί άνδρες, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε το βράδυ της 3ης Ιουλίου σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε κατάστημα σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, μαζί με συνεργούς τους, είχαν επιτεθεί σε ημεδαπό άνδρα που βρισκόταν σε κατάστημα στη Χαλκιδική, όπου ο ένας από αυτούς τον τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οργανώθηκαν συντονισμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Χθες (14 Ιουλίου 2021) το απόγευμα εντοπίσθηκαν σε περιοχή της Χαλκιδικής, οι δύο από τους αλλοδαπούς άνδρες και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών και του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας.

Σήμερα (15 Ιουλίου 2021) το πρωί, από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τη σύλληψη και του τρίτου αλλοδαπού άνδρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα οικίας σε περιοχή της Χαλκιδικής, στην οποία εντοπίσθηκε και ο τρίτος αλλοδαπός άνδρας και συνελήφθη με το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Στην οικία συνελήφθη επίσης και ένας ημεδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μια καραμπίνα και 25 φυσίγγια.

Επίσης, όπως εξακριβώθηκε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός, με την χρήση της παραπάνω καραμπίνας, τα ξημερώματα της 3ηςΙουλίου 2021, πυροβόλησε και προκάλεσε φθορές στην είσοδο οικίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Πολυγύρου, όπου έλαβαν προθεσμία και κρατούνται.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (14 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι, σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 56 γραμμαρίων και 1 αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1 μέτρου και 20 εκατοστών.

Συνελήφθη Διεθνώς Διωκόμενο Πρόσωπο

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου πρωινές ώρες χθες (14-07-2021) στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για 41χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης εκδοθέν από τις Αρχές Ρουμανίας, για το αδίκημα της Απάτης, την οποία τέλεσε κατά το έτος 2008 από κοινού με αλλοδαπό συνεργό του, όταν στο πλαίσιο εταιρίας την οποία ίδρυσαν στη Ρουμανία, αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος προκαλώντας ζημία σε άλλες εταιρίες με την έκδοση εικονικών τιμολογίων ύψους (30.000) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου διενεργούν συστηματικά στοχευμένους ελέγχους και οργανωμένες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων και ποτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την περασμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν δύο (2) συντονισμένες επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Ξηροκρήνης, κατά τις οποίες:

Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 46 και 24 ετών (πατέρας και γιος) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα, από την κατοχή των συλληφθέντων και από το εσωτερικό της οικίας τους κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, συνολικά (750) πακέτα τσιγάρα και (28) συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνες σε οικίες και χώρους πολυκατοικίας στην περιοχή της Ξηροκρήνης, κατά τις οποίες εντόπισαν:

o Συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστο και κατεργασμένο καπνό συνολικού βάρους (47,68) κιλών χωρίς ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,

- (72) γυάλινες και πλαστικές φιάλες που περιείχαν αλκοολούχα ποτά αμφιβόλου ποιότητας,

(1) ηλεκτρική αντλία αέρος για την πλήρωση κενών φιαλών,

(208) κενές γυάλινες φιάλες και

(131) πώματα που έφεραν ετικέτες αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών.

Από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και Νομοθεσίας περί σημάτων.

Αυτόφωρες συλλήψεις 6 ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών σε βάρος 7 ακόμη ατόμων για περιπτώσεις ληστείας, κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Καθημερινά διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις έξι (6) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) ακόμη ατόμων για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών.

Ειδικότερα,

κληθέντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έγινε αντιληπτός από υπάλληλο ασφαλείας να προσπαθεί να αφαιρέσει χαλκοσωλήνες από κλιματιστικές μονάδες εντός της Δ.Ε.Θ.,

δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν στη Μενεμένη, 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,

αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας Φανερωμένης, 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εισήλθε στο εσωτερικό Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) και αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και κάρτα τράπεζας με την οποία πραγματοποίησε συναλλαγές.

Κληθέντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης, νεαρή ημεδαπή, η οποία αφαίρεσε από 36χρονο, το κινητό του τηλέφωνο,

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης, 43χρονο αλλοδαπό, καθώς κατελήφθη ως υπάλληλος καταστήματος πώλησης – αγοράς κινητών τηλεφώνων, να κατέχει κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε αφαιρεθεί από την κατοχή γυναίκας νωρίτερα. Επιπλέον, έπειτα από έρευνα στο εν λόγω κατάστημα, κατασχέθηκαν δύο (2) ακόμη κινητά τηλέφωνα προκειμένου να διερευνηθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Κληθέντες δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ» συνέλαβαν στο κέντρο της πόλης, 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη να αφαιρεί από γυναίκα, το κινητό της τηλέφωνο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνιάσθηκαν μία (1) περίπτωση ληστείας και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών (2 κλοπές από δημόσιο χώρο και χρήση τραπεζικών καρτών σε ανέπαφες συναλλαγές, 3 κλοπές από καταστήματα και 1 κλοπή κινητού τηλεφώνου). Για τα παραπάνω αδικήματα σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων, κατά περίπτωση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την προηγούμενη εβδομάδα, εισήλθε δύο (2) φορές σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας και αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο (2) χρυσούς σταυρούς.

Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίας θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα στις αρμόδιας δικαστικές αρχές.

Συνελήφθη 22χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούν, σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε παράνομα τέσσερις (4) αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 22χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (14-07-2021) στην Εγνατία Οδό (κόμβος Κερδυλλίων), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή πλησίον της Ασπροβάλτας, όπου ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, εκ των οποίων ο ένας στο χώρο των αποσκευών, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.