Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Άλλη μία πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, για την Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς


Ανακοίνωση 
Ακαδημίας Ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς
Η ομάδα RGB Rockets - Guardians – Builders της Ακαδημία ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς, προκρίθηκε μεταξύ 77 ομάδων του πανελλήνιου διαγωνισμού στον τελικό του Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL όπου θα αγωνιστεί με 230 ομάδες από όλο τον κόσμο. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Φέτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό πάρα τις δύσκολες συνθήκες λόγω του COVID-19 για τις ομάδες RGB και BotMakers της ακαδημίας μας τα παιδιά απέδειξαν πως ακόμα και με την σύντομη προετοιμασία μπόρεσαν να θέσουν στόχους τους οποίους πραγματοποίησαν χάρη στην ομαδικότητα και τις θεμελιώδεις αξίες που έχουν αποκτήσει με την εκπαιδευτική ρομποτική διαδικασία. 

Οι διακρίσεις του φετινού πανελλήνιου διαγωνισμού είναι διπλές. Πρώτον με την κατάκτηση της προκριματικής θέσης στο παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής και δεύτερον την 3η θέση στα βραβεία Καινοτομίας και Πρωτοπορίας – Breakthrough Awards. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε τους μέντορες μας που συνέβαλαν σημαντικά στις έρευνες των παιδιών. 

Η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου και η Παναγιώτα Γεροντίδου για τις πολύτιμες πληροφορίες της καθημερινότητας των ΑμεΑ. Τον καθηγητή φυσικής αγωγής Παναγιώτης Ζιάκας για τις πληροφορίες του προτζεκτ με θέμα την συνάθληση αρτιμελών και ΑμεΑ. 

Τον ψυχίατρο ψυχοθεραπευτή Όμηρο Σαββίδη για τις πληροφορίες περί εθισμού στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τέλος τον προπονητή τις ομάδας Γκόραν Μιχαήλοβιτς ο οποίος προετοίμασε την ομάδα για τον διαγωνισμό. 

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός την FIRST LEGO LEAGUE είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής Παγκόσμιος με συμμετοχή πάνω από 318.000 μαθητών και 38.000 ομάδες από 110 χώρες.

Θα σας περιμένουμε στις 26 και 27 Ιουνίου να απολαύσετε μαζί μας την ρομποτική διαδικασία του παγκόσμιου τελικού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.