Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Συνάντηση του Γ. Γεωργαντά με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς είχε, χθες, συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα ένταξης των δύο Δήμων της ΠΕ Κιλκίς στις πρώτες ομάδες του προγράμματος εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ), τα οποία αποτελούν το κύριο εργαλείο σχεδιασμού με το οποίο καθορίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης και περιοχές προς πολεοδόμηση (επεκτάσεις σχεδίων ή νέες αναπτύξεις). Επίσης, τα ΤΠΣ περιλαμβάνουν και άλλες συνιστώσες, όπως η οριοθέτηση οικισμών χωρίς όρια και ο χαρακτηρισμός των τοπικών δρόμων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήδη δρομολογεί το μεγάλο αυτό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας. Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε την ανάγκη, οι δύο Δήμοι του Κιλκίς να είναι από τους πρώτους που θα χρηματοδοτηθούν, αίτημα στο οποίο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός κ. Ταγαράς ενημέρωσε τον Γιώργο Γεωργαντά ότι έχει ήδη υπογράψει την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχή πλησίον του οικισμού Χέρσου, για τον καθορισμό χώρου Νέων Κοιμητηρίων, καθώς και την έγκριση οδού. Με αυτή την απόφαση, λύνεται οριστικά μια εκκρεμότητα πολλών ετών και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.