Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Σε εξέλιξη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς


Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και καναλιών, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους, πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου 2021 από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία.

«Ενισχύουμε την ετοιμότητα των υποδομών με εργασίες καθαρισμών ρεμάτων και καναλιών, που στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, προσθέτοντας ότι, «οι καθαρισμοί και τα έργα είναι βασικοί παράγοντες αντιμετώπισης πλημμυρικών κινδύνων».

Πρόκειται για τεχνικές παρεμβάσεις που εκτελούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών ΠΕ Κιλκίς-ιδίων Πόρων, προϋπολογισμού 950.000,00 ευρώ.

Ενδεικτικά, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού υδατορεμάτων σε διάφορες περιοχές του δήμου Παιονίας. Στο πλαίσιο υλοποίησής του έργου εκτελούνται εργασίες – με μίσθωση μηχανημάτων – για τον καθαρισμό από φερτά υλικά, απορρίμματα και αυτοφυή βλάστηση σε διάφορα διάσπαρτα ρέματα των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, έπειτα από σχετικά τους αιτήματα.

Η φύση των εργασιών σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιβαλλοντικά τοποθεσίες απαιτεί τη συνεχή εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, η οποία εκτέλεσε όλες τις σχετικές μελέτες και επιβλέπει την υλοποίηση των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.