Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Καλοκαιρινά εικαστικά εργαστήρια της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδι ατέλειωτο, να ονειρεύεσαι ξύπνιος/α, να διαβάζεις λογοτεχνία, να τρως καρπούζι και παγωτό. Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, ελευθερία αλλά και δημιουργική απασχόληση.

Για αυτό τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τέχνης ετοίμασαν εκπλήξεις το φετινό καλοκαίρι για τους μικρούς μας φίλους.

Το καλλιτεχνικό μας καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά ξεκινά με ζωγραφική, κατασκευές και κολάζ, ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι όπου τα παιδιά θα ενεργοποιήσουν την δημιουργική τους διάθεση μέσα από την εικαστική τέχνη, θα ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο της και θα πειραματιστούν με υλικά και τεχνικές.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό, απέναντι από την Πινακοθήκη, σε έναν καταπράσινο χώρο μέσα στη φύση από τον εξαίρετο εικαστικό της Τέχνης, Χαρίτωνα Παπαδόπουλο.

Επιπλέον τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την Πινακοθήκη από άποψη χώρου και ρόλου, με ζητούμενο την οικοδόμηση φιλικής και ελκυστικής σχέσης των παιδιών και με το μουσειακό χώρο.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά από 5 χρονών έως 12 και επιτρέπεται η φυσική παρουσία των συνοδών εφόσον το επιθυμούν.

Θα γίνονται κάθε Τετάρτη, 18.30 με 20.00. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, θα ορισθεί νέα μέρα μαθημάτων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος προκειμένου να τηρηθούν με προσοχή και απαρέγκλιτα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης

Κόστος: 20€ ανά παιδί

Αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr και στο τηλέφωνο 6946 595220 Σοφία Κεσίδου.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος είναι σκηνογράφος-ενδυματολόγος, ζωγράφος και γλύπτης, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και δάσκαλος εικαστικών της Τέχνης.

Έχει επιμεληθεί σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς σε πολλές παραστάσεις, (Ο Επαγγελματίας, Απόψε ούτε Άμλετ, ο Χρουσαϊτός και η Βασιλοπούλα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, Ο Δράκος, Ηρακλείδαι στο Θέατρο Βαφείο στην Αθήνα) ενώ έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και ομαδικές εκθέσεις. Έργο του κοσμεί το μουσείο της λίμνης Δοϊράνης και άλλα βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία κ.α.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.