Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ας αφήσουμε την μιζέρια επιτέλους



Του Χαράλαμπου Καραγεωργίου*
Αυτές τις μέρες νιώσαμε όλοι οι Έλληνες περήφανοι, που δύο νέα παιδιά η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς άγγιξαν την κορυφή του παγκόσμιου τένις.Δύο νέοι άνθρωποι με κόπους, θυσίες αλλά και το πηγαίο ταλέντο τους σήκωσαν την Ελλάδα μας ψηλά.

Παρά το γεγονός αυτό όμως υπήρξε μια μικρή μερίδα μέσων που επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο κιτρινισμού και κόμπλεξ θέλοντας να μειώσει στα μάτια του κόσμου αυτές τις τεράστιες για τα ελληνικά δεδομένα επιδόσεις και να διχάσει. Έχει γίνει μια κακή συνήθεια πλέον από κάποιους να σκορπούν μιζέρια και διχασμό, να βάζουν τα μικρά πάνω από τα μεγάλα.

Η χώρα μας τα έχει ανάγκη τα μεγάλα περισσότερο από ποτέ. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά, πάρα πολλά και σίγουρα περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Ας βάλουμε επιτέλους την μιζέρια στο περιθώριο και ας κοιτάξουμε μπροστά σε ένα πιο αισιόδοξο και υγιές μέλλον. Παιδιά σαν τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη είναι παραδείγματα προς μίμηση για την γενιά μας. Το μέλλον τους ανήκει.

* Καραγεωργίου Χαράλαμπος
Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων ΟΝΝΕΔ νομού Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.