Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 1/6/2021, 3:03 μ.μ.


Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθη χθες (31 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.751 πακέτα τσιγάρων και 44 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, καθώς και το χρηματικό ποσό των 170  ευρώ.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (31 Μαΐου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Αθηνών για πλαστογραφία. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε και μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 2 άτομα για διακίνηση κοκαΐνης


Συνελήφθησαν χθες (31 Μαΐου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο αλλοδαποί άνδρες, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι χρησιμοποιούσαν ένα σταθμευμένο όχημα ως χώρο απόκρυψης ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στο όχημα αυτό εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 24 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 56,6 γραμμαρίων και δύο ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν, όπως επίσης και 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 510 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 57.748 έλεγχοι, από τους οποίους οι 22.713 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 199 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

164 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

40 στο Βόρειο Αιγαίο,

30 στη Θεσσαλονίκη,

17 στην Κεντρική Μακεδονία,

14 στα Ιόνια Νησιά,

12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

11 στην Κρήτη,

10 στην Αττική,

10 στην Ήπειρο,

7 στη Στερεά Ελλάδα,

4 στο Νότιο Αιγαίο,

3 στην Πελοπόννησο,

3 στη Δυτική Μακεδονία και

3 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 56.706 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 54.610 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.096 των 150 ευρώ.

19 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

9 στη Θεσσαλονίκη,

3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2 στην Κεντρική Μακεδονία,

2 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στο Βόρειο Αιγαίο και

1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.597 ομοειδείς παραβάσεις.

14 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες.


Στην Αττική,

από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για χρήση μουσικής.

1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες.

Στην Κρήτη,

3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, για υπέρβαση επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε τραπέζι,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, για χρήση μουσικής.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.505 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.010 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάσθηκαν ακόμα 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 2 ανήλικων που συνελήφθησαν πριν από 5 ημέρες για διαρρήξεις οικιών στη Βόρεια Ελλάδα

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ

Κλοπές και απόπειρες κλοπών από διαμερίσματα σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία, εξιχνιάσθηκαν μετά από παράλληλες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, που είχαν συλληφθεί την 27η Μαΐου 2021 για διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ενέχονται σε επιπλέον 15 διαρρήξεις διαμερισμάτων που έγιναν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου του 2021 και συγκεκριμένα σε:

7 διαρρήξεις διαμερισμάτων στη Βέροια, όπου σε 4 από αυτά αφαίρεσαν 400 ευρώ, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας3.880 ευρώ,

5 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Έδεσσα, όπου σε 2 από αυτά αφαίρεσαν 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 2.700 ευρώ και

3 διαρρήξεις διαμερισμάτων στην Κατερίνη, όπου σε 1 από αυτά αφαίρεσαν 500 ευρώ.

Οι προαναφερόμενοι είχαν συλληφθεί, μαζί με μία ημεδαπή συνεργό τους, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 10 διαρρήξεις διαμερισμάτων που έγιναν το χρονικό διάστημα από 10 έως 27 Μαΐου 2021 σε Κατερίνη, Καβάλα και Κοζάνη.

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή Πυλαίας - Χορτιάτη

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων οχημάτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες δύο ημεδαπές ηλικίας 25 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες, σε διάστημα περίπου ενός μήνα (τέλη Μαρτίου – τέλη Απριλίου 2021), διέρρηξαν έξι (6) οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των κατόχων τους και πλήθος τραπεζικών καρτών, με τις οποίες πραγματοποίησαν συνολικά έντεκα (11) αναλήψεις και ανέπαφες συναλλαγές (800) περίπου ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενες γυναίκες, δρώντας από κοινού και προσλαμβάνοντας περιστασιακά και άλλα άτομα προκειμένου να συνδράμουν στη διάπραξη των κλοπών, προσέγγιζαν οχήματα που βρισκόταν σταθμευμένα έξω από σούπερ-μάρκετ και καταστήματα, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν σε κοινή θέα τσάντες και αντικείμενα των κατόχων τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με αφορμή την προαναφερόμενη υπόθεση και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοια περιστατικά, η ΓΑΔΘ προτείνει:

Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.

Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.

Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος
.
Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ύποπτες κινήσεις, καλέστε το 100 ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

Περισσότερες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα μας www . hellenicpolice . gr στο πεδίο Οδηγός του πολίτη.

Αυτόφωρες συλλήψεις (22) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις είκοσι δύο (22) ατόμων, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:
(8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.

(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.

(9) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα καθώς στερούνταν σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ημεδαπός άντρας που παρενοχλούσε νεαρές γυναίκες

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για παρενόχληση νεαρής κοπέλας στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη του δράστη.

Πρόκειται για 56χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, αρχές Μαΐου του 2021, ο προαναφερόμενος άντρας, είχε προσεγγίσει, επιπλέον, δύο 20χρονες γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή των Πεύκων και προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.