Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 11/6/2021, 6:32 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις οικιών στην Κεντρική Μακεδονία

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν τον περασμένο Μάιο σε οικίες στην Κεντρική Μακεδονία.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 8 έως 29 Μαΐου 2021, ο προαναφερόμενος ημεδαπός ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, διέπραξαν:

4 διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Σερρών,

3 διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Ημαθίας,

1 διάρρηξη οικίας στην Πέλλα.

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 19.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επίσης, το ίδιο διάστημα αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος στην Πιερία, τις οποίες τοποθέτησαν σε όχημα που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των κλοπών.

Με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, προχθές (9 Ιουνίου 2021) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη μία ημεδαπή γυναίκα για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης στην παραπάνω οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο που είχαν αφαιρέσει το Νοέμβριο του 2020 από οικία στην Θεσσαλονίκη, χρηματικό ποσό 65 ευρώ, μία χρυσή λίρα, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των συνεργών του και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη χθες (10 Ιουνίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών, για κλοπές.

Σύλληψη για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη προχθές (9 Ιουνίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο και μία ράβδος (γκλομπ).

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 68.558 έλεγχοι, από τους οποίους οι 29.788 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 166 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

110 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 108 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

28 στο Βόρειο Αιγαίο,
15 στην Ήπειρο,
15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
14 στη Στερεά Ελλάδα,
9 στη Θεσσαλονίκη,
8 στα Ιόνια Νησιά,
6 στην Κρήτη,
5 στην Κεντρική Μακεδονία,
3 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στην Πελοπόννησο,
2 στη Δυτική Ελλάδα,
1 στην Αττική και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 58.110 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56.009 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.101 των 150 ευρώ.

41 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

16 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στην Κρήτη,
5 στην Κεντρική Μακεδονία,
3 στη Στερεά Ελλάδα,
2 στη Δυτική Μακεδονία,
1 στη Θεσσαλονίκη,
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
1 στα Ιόνια Νησιά,
1 στη Δυτική Ελλάδα και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.100 ομοειδείς παραβάσεις.

8 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ..

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ, επιβολή προστίμου 6.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση 4 πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη ιδιοκτήτη και εργαζομένου καφέ - μπαρ για χρήση μουσικής και 300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο για μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.702 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.055 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 187 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθησαν 2 αδέλφια στις Σέρρες όπου στο σπίτι τους εντοπίστηκαν πάνω από 90 αρχαία νομίσματα



Συνελήφθησαν σήμερα (11 Ιουνίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 ημεδαποί άνδρες (αδέλφια), για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν τα 2 αδέλφια και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 91 χάλκινα και ασημένια αρχαία νομίσματα των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και Οθωμανικών χρόνων, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Στους χώρους της οικίας τους βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

1 περίστροφο και 1 πιστόλι κρότου - αερίου με γεμιστήρα και 3 φυσίγγια,

187 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

1 χοάνη εκτόξευσης φωτοβολίδων,

1 ξιφολόγχη και 2 μαχαίρια,

1 ασύρματος και

ένα μεταλλικό αρχαίο αντικείμενο.

Τα αρχαία νομίσματα και το αρχαίο μεταλλικό αντικείμενο θα σταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το προτελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγ. Γεωργίου, ΑΠΘ, αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά πέντε (5) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 22χρονου αλλοδαπού, ο οποίος, κινούμενος στην ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγ. Γεωργίου – ΑΠΘ και αντιλαμβανόμενος επικείμενο έλεγχο από αστυνομικούς ομάδας “Ζ”, απέκρυψε εντός κάδου συσκευασία με δώδεκα (12) μικροδέματα κάνναβης. Άμεσα έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί Τμημάτων Ασφαλείας εξιχνίασαν (1) ληστεία και (10) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Οι επισταμένες και συνεχιζόμενες έρευνες αστυνομικών Τμημάτων Ασφαλείας για την ταυτοποίηση ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή αρμοδιότητά τους, οδήγησαν στην εξιχνίαση (1) ληστείας και δέκα (10) περιπτώσεων κλοπής, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2020 – Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, κατά το προτελευταίο 24ωρο :

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν (7) περιπτώσεις κλοπής και (1) περίπτωση ληστείας που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα εξιχνίασαν κλοπή εμπορευμάτων από εγκαταστάσεις υποκαταστήματος υπεραγοράς, καθώς και περίπτωση κλοπής που αφορά σε τριάντα επτά (37) μεταλλικά καπάκια φρεατίων αποχέτευσης και έξι (6) μεταλλικές σχάρες και

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών εξιχνίασαν κλοπή τσάντας από ανυποψίαστο πεζό.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δεκαέξι (16) συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη Διεθνώς Διωκόμενο Πρόσωπο

Η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου ατόμου.

Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό άντρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές Βουλγαρίας, για το αδίκημα της απάτης, που έλαβε χώρα το 2012, στη Βουλγαρία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών, απάτης και ρίψης αυτοσχέδιο εμπρηστικού μηχανισμού

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δέκα (10) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα:

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, καθώς στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας και επιστημονικής ανάλυσης κατασχεθέντων πειστηρίων, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών διάρρηξης και αφαίρεσης χρηματοκιβωτίου από εταιρεία στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως έπειτα από τη σύλληψη τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 36, 34 και 45 ετών και την ταυτοποίηση δύο (2) συνεργών τους ηλικίας 35 και 25 ετών, που με τη μέθοδο της απασχόλησης παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας ή αερίου, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, προέκυψε επιπλέον, ότι: κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021, ο 25χρονος και ο 36χρονος ενεργώντας κατά μόνας, σε δύο περιπτώσεις, προσέγγισαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι τους ασφαλιστές απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.900) ευρώ, ενώ ο 35χρονος προσποιούμενος το συντηρητή ανελκυστήρα απασχολούσε ηλικιωμένη και συνεργοί του αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας της διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (20.000) ευρώ περίπου.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για κλοπή, διότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, από κοινού με συνεργό του, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και αφαίρεσαν την τσάντα της ιδιοκτήτριας που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά της αντικείμενα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής για το αδίκημα της απάτης, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του 2021, ως ιδιοκτήτρια γραφείου ιδιωτικών ερευνών, εξαπάτησε και απέσπασε από 54χρονη το χρηματικό ποσό των (1.200).

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 42 και 32 ετών, οι οποίοι το Μάιο του τρέχοντος έτους, εισήλθαν σε αυλή οικοπέδου στα Πεύκα Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν δύο (2) οχήματα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 21 ετών (συγγενείς), καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάρτιο του 2021, έμπροσθεν συνδέσμου φιλάθλων ομάδας στην περιοχή του Λαγκαδά, προέβησαν σε ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού - μολότοφ (χωρίς να αναφλεγεί).

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις ατόμων για (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις δύο (2) συνολικά ατόμων, που ενέχονται σε δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

1η περίπτωση:
Συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και κλοπή.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (10-06-2021), στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος κόμβου Κερδυλλίων) εντοπίστηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη σε κοντινό σημείο.

Στο εσωτερικό του οχήματος για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προ δύο (2) ημερών σε Τμήμα Ασφαλείας της πόλης, εντοπίσθηκαν πέντε (5) αλλοδαποί εκ των οποίων τρεις (3) ανήλικοι, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν νωρίτερα την ίδια ημέρα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας) 30χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας, επικίνδυνης οδήγησης.

Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποιήθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει.

Όταν το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός του εξήλθε από αυτό και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν (6) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.