Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ομιλία Βεργίδη στην αρχαία Ευρωπό κατά την επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά


Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην εκδήλωση επίσκεψης του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην αρχαία Ευρωπό 
«Σας καλωσορίζω στην αρχαία Ευρωπό, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, στον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, με ισχυρό αποτύπωμα στην Ιστορία, με τον μοναδικό στη Μακεδονία Κούρο, αλλά και την επιγραφική μαρτυρία “ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ η ΠΟΛΙΣ”, που σηματοδοτεί τις απαρχές, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική συνέχεια της γηραιάς ηπείρου.

Η αρχαία Ευρωπός, τοποθετημένη στον πυρήνα του Μακεδονικού βασιλείου, υπήρξε πατρίδα του ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών, Σελεύκου Α' Νικάτορος, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ανασκαφές που έγραψαν και γράφουν Ιστορία, όπως αυτές στην περιοχή της αρχαίας Ευρωπού ή στη ρωμαϊκή πολιτεία του Παλατιανού στα Κρούσσια όρη, είναι ορισμένα μόνο από τα “κομμάτια” που συνθέτουν το “μωσαϊκό” του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής μας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έχουν πλούσιο κεφάλαιο αρχαιολογικών μνημείων και ιστορικών τόπων για τη νεότερη ιστορία της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Σήμερα, σε αυτόν εδώ τον τόπο, ξεφυλλίζουμε ξανά, με δέος, τα κεφάλαια της ιστορίας, αντλώντας έμπνευση για το αύριο και την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Μ’ αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ευχόμαστε η επίσκεψή σας να αποτελέσει θετική αφετηρία και δυναμική ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων για την περαιτέρω προβολή της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.