Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 7/5/2021, 6:13 μ.μ.


Στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
Η Ελληνική Αστυνομία, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων, έχει σχεδιάσει ένα επιχειρησιακό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης όλων των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους, ώστε να γίνει γενικότερα αισθητό ότι η προστασία των ζώων αφορά όλους μας.


Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021, ήτοι από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2021, διερεύνησαν (263) καταγγελίες, που πραγματοποιήθηκαν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και πραγματοποίησαν τρεις (3) συλλήψεις ενώ σχηματίστηκαν πενήντα τέσσερις (54) δικογραφίες για περιστατικά παράβασης του Νόμου περί προστασία των ζώων.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν εβδομήντα οκτώ (78) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους (70.300) ευρώ.

Στόχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων για την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση εκβίασης σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και του γιού της

Η συνεργασία αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής - Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση εκβίασης σε βάρος 56χρονης γυναίκας και του 30χρονου γιου της.

Για την υπόθεση συνελήφθη 36χρονη ημεδαπή συγγενής των παθόντων, ενώ αναζητείται ο 30χρονος συνεργός και σύντροφός της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης που αναζητείται πλην όμως τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί, πρωινές ώρες χθες (06-05-2021), ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά του και προφασιζόμενος ότι έχει απαγάγει την 36χρονη γυναίκα με την οποία συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, αξίωσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό, μετερχόμενος ταυτόχρονα απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα.

Στο πλαίσιο ερευνών, η φερόμενη ως απαχθείσα εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας να επιβαίνει σε υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Σέρρες προς Θεσσαλονίκη, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε θύμα αρπαγής, πλην όμως υπήρξε σχετική συνεννόηση μεταξύ των δραστών, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα περιουσιακό όφελος.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού της.

Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις κλοπής

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και η πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις οικιών στην περιοχή εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 5 Μαΐου 2021.

Συνελήφθησαν τρείς εμπλεκόμενοι νεαροί ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης τους και η αξιοποίηση πληροφοριών και ευρημάτων τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

- τη διάρρηξη οικιών και την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό αυτών και

- την απασχόληση των ενοίκων, τους οποίους έπειθαν να εξέλθουν των διαμερισμάτων τους προφασιζόμενοι ότι κάποιο ρούχο τους έπεσε από το μπαλκόνι.

Με αυτές τις μεθόδους κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, διάφορα αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες των παθόντων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προχώρησαν σε αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ληστεία

Συνελήφθη το πρωί της 4ης Μαΐου 2021 σε περιοχή των Σερρών, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγη ώρα νωρίτερα, με την απειλή ρίψης πέτρας σε βάρος οδηγού διερχόμενου οχήματος στην Περιφερειακή Οδό Σερρών - Θεσσαλονίκης, αφαίρεσε από την κατοχή του χρηματικό ποσό.


Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 5η Μαΐου 2021, συνεργός της με το πρόσχημα της δήθεν αγοραπωλησίας εμπορεύματος, έπεισε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Πιερία, να καταθέσει χρηματικό ποσό 420 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό της παραπάνω ημεδαπής.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.404 έλεγχοι, από τους οποίους οι 12.241 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 589 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

414 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

66 στη Θεσσαλονίκη,
39 στο Βόρειο Αιγαίο,
37 στην Αττική,
37 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
36 στην Κρήτη,
34 στη Στερεά Ελλάδα,
32 στην Ήπειρο,
32 στην Πελοπόννησο,
25 στην Κεντρική Μακεδονία,
24 στα Ιόνια Νησιά,
17 στη Θεσσαλία,
15 στη Δυτική Ελλάδα,
14 στη Δυτική Μακεδονία και
6 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 188.820 ομοειδείς παραβάσεις.

150 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

21 στη Στερεά Ελλάδα,
21 στην Αττική,
19 στο Βόρειο Αιγαίο,
17 στη Θεσσαλονίκη,
12 στη Κρήτη,
12 στα Ιόνια Νησιά,
10 στη Πελοπόννησο,
8 στη Κεντρική Μακεδονία,
8 στην Ήπειρο,
8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
7 στη Δυτική Ελλάδα και
7 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.755 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.680 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.075 των 150 ευρώ.

25 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη 2 ατόμων για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Στη Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη 2 ατόμων για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 13 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα, από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Πελοπόννησο, 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κρήτη, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συνάθροισης σε υπαίθριο χώρο και σε ιδιοκτήτη παρακείμενης επιχείρησης για εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων στη συνάθροιση.

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.943 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.923 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.