Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Δήμαρχος Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε στην εκδήλωση εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 9 Μαϊου, ημέρα επίσημης λήξης του β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Η τιμητική εκδήλωση περιλάμβανε δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, επιμνημόσυνη δέηση στο δημοτικό πάρκο και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Σε μήνυμά του για την ημέρα εορτασμού της ευρωπαϊκής ειρήνης ο Δήμαρχος Κιλκίς τονίζει: "Τιμούμε τη μεγάλη θυσία των Ελλήνων και των συμμάχων μας, των απλών ανθρώπων που πολέμησαν για τα ιδανικά της Πατρίδας και τις αξίες της ελευθερίας. Η νίκη των συμμαχικών όπλων κατά του ναζισμού αναγέννησε το όραμα για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και στάθηκε το έναυσμα για την ίδρυση ενός υπερεθνικού οργανισμού με 27 κράτη – μέλη σήμερα. 

Μετρούμε εβδομήντα ένα χρόνια ειρήνης και ενότητας, συμμετέχοντας σε μια οικογένεια ευρωπαϊκή που ενθαρρύνει το διάλογο, που προκρίνει τη διαπραγμάτευση και γεφυρώνει τις όποιες αντιθέσεις με πρόταγμα την πολιτική συνεργασία. Η Ευρώπη της Προόδου και της Αλληλεγγύης είναι η ασφαλής κιβωτός για την ευημερία των λαών".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.