Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 6/5/2021, 10:05 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (5 Μαΐου 2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε στην αυλή, μέσα σε γλάστρες, 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών. 

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς. Επίσης, κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 539,15 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, που βρέθηκαν στο εσωτερικό της οικίας του.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν χθες (5 Μαΐου 2021) το απόγευμα στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα επιχείρησαν να διαρρήξουν την οικία μίας ηλικιωμένης γυναίκας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων βεβαιώθηκαν και διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (4 Μαΐου 2021) το μεσημέρι στη Βέροια, αφού προσέγγισε μία ηλικιωμένη ημεδαπή, της αφαίρεσε στη συνέχεια, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, ένα κόσμημα λαιμού, αξίας 5.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος τεσσάρων (4) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

- 21χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο και το Μάιο του 2020, μαζί με συνεργό του, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρειών ηλεκτρισμού, εισήλθαν στις οικίες τριών (3) ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των (34.000) ευρώ,

- 27χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2020, μαζί με συνεργό της, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, διέρρηξαν δύο (2) αυτοκίνητα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και έγγραφα,

- Δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 21 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Απρίλιο του 2020, στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από την τσάντα 49χρονης το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, προσωπικά έγγραφα και μία τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές ύψους (180) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν (3) άτομα έπειτα από τον εντοπισμό και την κατάσχεση ποσοτήτων εξαρτησιογόνων ουσιών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα ίχνη τριών (3) ατόμων που κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (05-05-2021) στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε εντός διαμερίσματος:

(4) γυάλινα δοχεία διαφόρων μεγεθών, (1) πλαστικό τρίφτη και (1) πλαστικό δοχείο με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού καθαρού βάρους (72,25) γραμμαρίων,

(1) γυάλινο δοχείο που περιείχε (8,40) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (ήδη χρησιμοποιημένης σε ατμοποιητή),

(1) πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε (0,11) γραμμάρια κοκαΐνης,

(4) τρίφτες και

(2) ζυγαριές.

Επίσης, εντός του διαμερίσματος βρισκόταν 21χρονη ημεδαπή, η οποία κατείχε (1) πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε (1,20) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη, ενώ έπειτα από έρευνα σε δωμάτιο συνομήλικου συγκάτοικου του πρώτου, ο οποίος απουσίαζε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) γυάλινο δοχείο που περιείχε (3,35) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (1) φιαλίδιο που περιείχε κεταμίνη σε υγρή μορφή μικτού βάρους (16,55) γραμμαρίων.

Ο τελευταίος εντοπίστηκε έπειτα από αναζητήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Πέλλας και αφού προσήχθη στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.734 έλεγχοι, από τους οποίους οι 16.474 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 491 παραβάσεις, ως ακολούθως:

373 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

58 στη Θεσσαλονίκη,
44 στην Κεντρική Μακεδονία,
41 στο Βόρειο Αιγαίο,
39 στην Ήπειρο,
33 στη Στερεά Ελλάδα,
29 στην Κρήτη,
26 στην Αττική,
23 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
21 στη Δυτική Μακεδονία,
19 στην Πελοπόννησο,
16 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στο Νότιο Αιγαίο,
7 στη Θεσσαλία και
6 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 188.406 ομοειδείς παραβάσεις.

114 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

25 στο Βόρειο Αιγαίο,
15 στη Κεντρική Μακεδονία,
10 στην Ήπειρο,
9 στη Θεσσαλονίκη,
9 στη Στερεά Ελλάδα,
7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
7 στη Δυτική Ελλάδα,
7 στην Αττική,
7 στη Πελοπόννησο,
6 στη Κρήτη,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στα Ιόνια Νησιά και
2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 52.605 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 50.530 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.075 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.918 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.918 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.