Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

19 Μαΐου 1919 - 19 Μαΐου 2021

Ναΐδριο “Παναγία Σουμελά” και Μνημείο Γενοκτονίας
στην είσοδο του ”Σπιτιού του Πόντου” 
στο Πολύκαστρο

Του Βασίλη Αθανασιάδη
102 χρόνια μνήμης από την έναρξη του 2ου κύκλου σφαγής - εκτοπισμών - εξολόθρευσης των Ελλήνων - Χριστιανών του αλησμόνητου Πόντου, που σχετίζονται με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό (Σαμψούντα).

Στο Πολύκαστρο στο “Σπίτι του Πόντου” την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων “Οι Ακρίτες", τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας λόγω του COVID-19 και μπροστά στο μνημείο Γενοκτονίας πραγματοποίησε εκδήλωση, επιμνημόσυνη δέηση, για τις ψυχές των 353.000 σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου και κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στην μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας, παρά το εργάσιμο της ημέρας και το σχετικά περιορισμένο χρόνο, προσήλθαν και αιμοδότησαν 17 εθελοντές αιμοδότες μεταξύ των οποίων και 4 νέα μέλη, που ανέβασαν των αριθμό μελών της τράπεζας σε 1202.

Μεταξύ των αιμοδοτών της 19ης Μαϊου όπως κάθε χρόνο ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Γιάννης Ντάτος, ο πρόεδρος της κοινότητας Μικρού Δάσους κ. Θανάσης Λαρχανίδης και πολλά μέλη του Δ.Σ. των “Ακριτών”.

Ο γράφων με την Δημοτική Σύμβουλο και πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών “Ευκράντη” κα. Γαρουφαλιά Καρβουνιάρη


Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της Τ.Κ. Κο Γιάννη Κατραμάδα και σε όλους κυρίες και κύριους που πρόσφεραν κεράσματα καθώς και άνθη για την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.