Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Επιμορφωτική Κιλκίς: Το έργο MED-QUAD σχεδιάζει συνέργειες για την καινοτομία και την μεταφορά τεχνολογικών εργαλείων μαζί με άλλα 12 εγκεκριμένα από το ENI CBC Med


Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Σε διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε στις 23 & 24 Μαρτίου η Κοινή Τεχνική Γραμματεία (Joint Technical Secretariat, JTS), συμμετείχαν μέλη των 13 στρατηγικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται από το ENI CBC MED Programme στο πλαίσιο του θεματικού αντικειμένου 2. 

Το θεματικό αντικείμενο 2 του προγράμματος, στοχεύει στην υποστήριξη της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του θεματικού αντικειμένου 2, θα προωθήσουν την οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη.

Βασικός σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εγκεκριμένων στρατηγικών σχεδίων.

Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι διαχείρισης και επικοινωνίας των ακόλουθων 13 εγκεκριμένων στρατηγικών σχεδίων, που αφορούν την καινοτομία:

BESTMEDGRAPE

LIVINGAGRO

FRUITFlyNet-ii

TRANSDAIRY

iHERITAGE

INTECMED

MED-QUAD

NEX-LABS

PPI4MED

GREENinMED

INNOMED-UP

 RE-MED

MAIA-TAQA

Το έργο “MEDiterranean QUadruple helix Approach to Digitalisation” με ακρωνύμιο MED-QUAD εκπροσώπησαν οι υπεύθυνοι διαχείρισης και επικοινωνίας του κέντρου δια βίου μάθησης 2 Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. (Συντονιστής φορέας). 


Αξίζει να αναφερθεί πως το έργο στοχεύει στην πρακτική εφαρμογή της θεωρίας του «τετραπλού έλικα» στον τομέα της καινοτομίας και ειδικά της ψηφιοποίησης για την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των 4 βασικών συντελεστών της καινοτομίας, δηλαδή των ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων/ερευνητικών κέντρων, του κράτους, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας (τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε στόχο την γρήγορη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, την ανάπτυξη συνεργειών, τη διατύπωση ιδεών, την μεταφορά γνώσεων αλλά και τον εντοπισμό λύσεων στα θεματικά ζητήματα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επιμέρους θέματα και ανταλλάξουν ιδέες για καινοτόμες συνεργασίες. Η άρτια οργανωμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των εταίρων για άμεσο σχεδιασμό των ενεργειών για συνεργασία αλλά και θερμές ευχαριστίες στην Κοινή Τεχνική Γραμματεία (Joint Technical Secretariat, JTS).

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 90% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και έχει προϋπολογισμό 3,3 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.