Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Γιατί φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο των Αποδήμων;

Γράφει ο 
Χαράλαμπος Καραγεωργίου 

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να κατοχυρωθεί νομοθετικά το -χωρίς περιορισμούς -δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού. Αυτό θα συμβεί και με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη, της αρμόδιας Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Θα σταθεί αυτή την φορά η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο ύψος των περιστάσεων και θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης ή ήταν και αυτές οι δηλώσεις ένα ακόμα πυροτέχνημα;

Μετά την δήλωση της κ. Τζάκρη οποιαδήποτε άλλη στάση υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας και η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ένας θλιβερός εμπαιγμός στο σύνολο των Ελλήνων του Εξωτερικού, των Ελλήνων που μας κάνουν περήφανους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και ζητούν το αυτονόητο δικαίωμα τους.

Η πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που ζητά η ψήφος των Αποδήμων να μην προσμετράτε στο αποτέλεσμα της Επικράτειας αλλά να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα αντιστοιχεί σε 4 έδρες, ακυρώνοντας ουσιαστικά την ψήφο δείχνει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πολίτες β’ κατηγορίας.

Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψήφο των Αποδήμων; Θα πάρουμε ποτέ ξεκάθαρη απάντηση;

Η Ελλάδα μας ενώνει. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οπουδήποτε χτυπάει η καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας.

1 σχόλιο:

  1. Πολλές φορές ταυτίζουμε δυστυχώς την ψήφο των Ομογενών με την ψήφο των Αποδήμων. Ξεχνάμε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 500.000 Έλληνες που ζουν προσωρινά στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι κανονικότατα εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και θα μπορούσαν κάλλιστα την ημέρα των εκλογών να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όμως όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, βολεύονται από το γεγονός ότι ελάχιστοι από αυτούς θα κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι απλά και μόνο για να ψηφίσουν, και αρνούνται μέχρι σήμερα να υιοθετήσουν εναλλακτικές μορφές ψηφοφορίας (π.χ. επιστολική ψήφος). Τι φοβούνται; Ότι αυτοί οι ψηφοφόροι είναι πιο απρόβλεπτοι ή ότι δεν έχουν την ανάγκη για κάποιο ρουσφέτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.