Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 14/4/2021, 3:46 μ.μ.


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη χθες (13 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή καθώς και παραβάσεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και του νόμου περί λειτουργίας ραδιοσταθμών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ο ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

26 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 6 κιλών και 390,9 γραμμαρίων,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

1 πυροβόλο όπλο κρότου,

1 γεμιστήρας με 5 φυσίγγια κρότου,

7 φυσίγγια των 9 χιλιοστών,

1 αστυνομική ράβδος,

1 ζευγάρι χειροπέδες,

50 σακουλάκια συσκευασίας,

1 κλειστό κύκλωμα καταγραφής με 3 σκληρούς δίσκους και 3 κάμερες και

1 κινητό τηλέφωνο.

Επίσης κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών το πρωί της 3ης Μαρτίου 2021, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Δ.Η.Ε. πήγε σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού που βρίσκεται σε περιοχή των Σερρών και με το πρόσχημα τέλεσης εργασιών απέσπασε το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ, 2 χρυσές λίρες και 1 χρυσό φλουρί. Επίσης, την ίδια ημέρα και με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου 2021 στη Βέροια, διέρρηξαν το όχημα μίας ημεδαπής γυναίκας και αφαίρεσαν μέσα από αυτό την τσάντα της που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα καθώς και 1 τραπεζική κάρτα με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησαν ανάληψη του χρηματικού ποσού των 450 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (67.184) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.396) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.193) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (7) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(937) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(146) στη Θεσσαλονίκη,
(112) στην Αττική,
(102) στη Δυτική Ελλάδα,
(82) στην Κρήτη,
(79) στην Κεντρική Μακεδονία,
(60) στη Στερεά Ελλάδα,
(60) στο Βόρειο Αιγαίο,
(59) στην Πελοπόννησο,
(55) στην Ήπειρο,
(45) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(44) στη Θεσσαλία,
(43) στα Ιόνια Νησιά,
(37) στη Δυτική Μακεδονία και
(13) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (174.442) ομοειδείς παραβάσεις.

(205) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (197) πρόστιμα των 300 ευρώ και (8) των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(25) στη Στερεά Ελλάδα,
(21) στην Αττική,
(21) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(20) στην Ήπειρο,
(17) στην Κρήτη,
(15) στη Δυτική Μακεδονία,
(14) στη Θεσσαλονίκη,
(14) στα Ιόνια Νησιά,
(13) στη Δυτική Ελλάδα,
(12) στο Βόρειο Αιγαίο,
(11) στην Κεντρική Μακεδονία,
(10) στη Θεσσαλία,
(9) στην Πελοπόννησο και
(3) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (49.803) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν(47.795) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (2.008) των (150) ευρώ.

(53) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο παντοπωλείου και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κουρείο για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρολογικών ειδών για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας,

300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων εντός τουκαταστήματος,

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού (καραντίνα).

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος προσφοράς ποτών για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (4) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια – κυλικείο για εξυπηρέτηση πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε παντοπωλείο – πρατήριο άρτου για μη τήρηση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (11) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε μισθωμένη κατοικία και επιβολή συνολικά 11 προστίμων των 300 ευρώ πρόστιμο σε (9) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (5.338) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί(1.798) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν (1) ληστεία με αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και (8) περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν (1) ληστεία με αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020.

Σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Συνελήφθη 32χρονος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούν, σε καθημερινή βάση, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε παράνομα εννέα (9) αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 32χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση και επικίνδυνη οδήγηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (13-04-2021) στην περιοχή του Καλοχωρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σίνδου, όπου ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν εννέα (9) αλλοδαποί, οκτώ (8) εκ των οποίων στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.