Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Σ. Παραστατίδης: Θέλουν να ελέγξουν την πανδημία ενώ δεν μπορούν να μαζέψουν τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σημεία από συζήτηση του Στέφανου Παραστατίδη στο Kontra Channel
1) Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εφάρμοσε το μεγαλύτερο χρονικά lockdwon στην Ευρώπη και τις τελευταίες 14 ημέρες είναι ποσοστιαία 2η σε θανάτους και 8η σε κρούσματα συγκριτικά με πριν.

Ο ιός κολλάει και στις εκκλησίες και στις διαδηλώσεις. Στην πολιτική δεν παρασύρεσαι, τοποθετείσαι από θέσεις αρχής. Αυτή είναι και η συλλογική ευθύνη των κομμάτων στην πανδημία, πρωτίστως αυτή της κυβέρνησης, να προστατέψουν τους πολίτες από τον θάνατο. Το μοντέλο του διαρκούς περιορισμού, είναι όχι μόνο ένα μοντέλο άδικο για τους νέους, την εργατική τάξη και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά είναι ένα μοντέλο που κατέρρευσε.

2) Ποια ήταν η λάθος στρατηγική; Ενώ η Θεσσαλονίκη είχε εστία «φωτιάς», εμείς στέλναμε τους «πυροσβέστες» σε όλη τη χώρα. Ο πολίτης που έβλεπε την κυβέρνηση να ρίχνει τόνους νερό εκεί όπου δεν υπήρχε καν φωτιά αισθάνθηκε την πρώτη αμφιβολία και αμφισβήτηση. Τα κλειστά δεδομένα, η κακή πληροφόρηση, η ηγεσία δια του αρνητικού παραδείγματος (κομματικοί εμβολιασμοί, Ικαρία, Πάρνηθα) ενέτειναν αυτή την αμφισβήτηση. 

Στον τρέχοντα κωμικό χειρισμό Άδωνη με τη βάπτιση θα ήταν εξίσου κωμική μία κριτική από τον Μητσοτάκη της Ικαρίας και της Πάρνηθας. Ακόμη πιο κωμική γίνεται πλέον η κριτική των 2 προς τους πολίτες για τη μη τήρηση των μέτρων. Γέλιο το γέλιο, φτάσαμε σε αδιέξοδο.

3) Ζητάμε από την κυβέρνηση να "μαζέψει" την πανδημία , όταν δεν μπορεί να μαζέψει τον Άδωνι Γεωργιάδη από το twitter [credits Νίκος Βοσδογάνης]

4) Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που έχει ασκήσει κριτική στα οριζόντια μέτρα και παρουσίασε συνολική και ολοκληρωμένη πρόταση ασφαλούς ανοίγματος το φθινόπωρο. Στην πολιτική προβλέπεις και δρας, δεν κάθεσαι σταυροπόδι, ξοδεύεσαι σε επικοινωνία και περιμένεις το εμβόλιο ως μάννα εξ ουρανού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.