Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Μέλη και φίλοι της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, μιλούν για την ποίηση με ποίηση


«Η Ποίηση είναι μια πόρτα ανοιχτή».*

Είναι ένας τρόπος να ορίσουμε την ελευθερία, ένα ολόκληρο σύμπαν.
Και η ΤΕΧΝΗ την τιμά 26 χρόνια τώρα με την θεσμοθέτηση του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ» δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους αναζητούν το «δώρο ασημένιο ποίημα»** να συνομιλήσουν, να μοιρασθούν, να απολαύσουν, να κοινωνήσουν την ομορφιά του ποιητικού λόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης προσκάλεσε καταξιωμένους και αγαπημένους ποιητές και ποιήτριες, φίλους και μέλη της να μιλήσουν για την ποίηση αλλά και να διαβάσουν το ποίημα που ξεχωρίζουν.

Έτσι την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 όλοι όσοι αγαπούν την ποίηση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, από την σελίδα της Τέχνης στο facebook, τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό, την σκηνοθέτη και ποιήτρια Άννα Σωτρίνη, την ποιήτρια -δοκιμιογράφο Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου, την ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα, την ψυχολόγο και ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου, την ηθοποιό Φωτεινή Φιλοσόφου και τον ηθοποιό Κωστή Σαββιδάκη να μιλούν για ποίηση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Όμηρο Κοντό, μέλος της Τέχνης και υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του οποίου και τις ατέλειωτες ώρες επαφών και μοντάζ, δεν θα ήταν δυνατή η πραγμάτωση και ευόδωση του αφιερώματος.

Ραντεβού την Κυριακή 21.3.2021….γιατί

«Τι νομίζεις, λοιπόν κατά βάθος η ποίηση

είναι μια ανθρώπινη καρδιά

φορτωμένη όλο τον κόσμο.» Νικηφόρος Βρεττάκος

* Γιώργης Παυλόπουλος, από τη συλλογή Ποιήματα 1943-2008

** Οδυσσέας Ελύτης, Από τη συλλογή “Το φωτόδεντρο και η δέκατη τέταρτη ομορφιά”, 1971

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.