Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Συλλυπητήρια φορέων και παραγόντων για το θάνατο του Μητροπολίτη Κιλκίς Εμμανουήλ


Συλλυπητήριο ΚΚΕ Κιλκίς
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του Μητροπολίτη Κιλκίς, στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς ‘ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ’ εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ Σιγάλας ποίμανε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς ως εκλεγμένος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, υπό της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα τελευταία 12 χρόνια. Υπήρξε ενεργός θεολόγος και φιλάνθρωπος, και υπηρέτησε συνετά το ποίμνιό του με δυναμισμό, ενισχύοντας την προσφορά της Εκκλησίας στην επούλωση των πληγών της τοπικής μας κοινωνίας, όπου και όταν υπήρχε η ανάγκη.

Θα βρίσκεται πάντα στις μνήμες μας.

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Κιλκίς

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Κιλκίς με μεγάλη συντριβή αποχαιρετά τον μακαριστό ποιμενάρχη. Στους συγγενείς, συνεργάτες και συλλειτουργούς του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Ως ύστατο κατευόδιο με ευλάβεια αφιερώνουμε τους στίχους από την Ε’ Ωδή του Κανόνα του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου: «Διά θανάτου το θνητόν, διά ταφής το φθαρτόν μεταβάλλεις, αφθαρτίζεις γαρ θεοπρεπέστατα, απαθανατίζων το πρόσλημμα…»

Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε αδελφέ.

Ανακοίνωση Αναπτυξιακής Κιλκίς

Συντετριμμένο το χριστεπώνυμο πλήθος του Κιλκίς θρηνεί και πενθεί για τη μεγάλη απώλεια του σεβαστού Μητροπολίτη της, Εμμανουήλ.

Πρότυπο Ιεράρχη ο εκδημών, υπήρξε μία ξεχωριστή εκκλησιαστική φυσιογνωμία, με μεγάλο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ενός πεφωτισμένου Ιεράρχη και παρακαταθήκη για όλους.

Διακόνησε με υποδειγματικό τρόπο κλήρο και λαό, με τον πάντα μεστό και ανθρώπινο λόγο του, που άγγιζε τις καρδιές και τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους στενούς του συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς, σε όλο τον ιερό κλήρο του Κιλκίς, στην Ιεραρχία της Ελλάδας και σε όλους τους πιστούς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Ανακοίνωση Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς-Παιονίας

Μακαριστέ κ.κ. Εμμανουήλ ο λόγος σας πνευματικός με επίκεντρο την σωτηρία της ψυχής, μάς προέτρεπε πάντοτε σε αγαθές πράξεις.

Μεγαλωμένος με νησιώτικη νοοτροπία, γνωρίζατε από φουρτούνες και τρικυμίες και παλέψατε γενναία με τις ασθένειες, με υπομονή και επιμονή που πήγαζαν φυσικά από την αδιάκοπη προσευχή.

Ήταν γνωστή η αγάπη σας για όλους τους Αγίους και ιδιαίτερα για την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία, που τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους.

Εμείς τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ», σάς υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε ο Άγιος Ευγένιος εκ Τραπεζούντος που είναι ο προστάτης του συλλόγου μας, να αποκτήσει τόπο λατρείας στην πόλη τού Κιλκίς.

Καλό Παράδεισο Μακαριστέ κ.κ. Εμμανουήλ
!

Ανακοίνωση Νοσοκομείου Κιλκίς

Ο Διοικητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ καθώς και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς, την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τους οικείους του. 

Ο Μακαριστός Ιεράρχης, με μεγάλο ποιμαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, υπήρξε φίλος και συμπαραστάτης του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Ας είναι η μνήμη του αιώνια.

Ανακοίνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια προς την εκκλησιαστική Ιεραρχία, προς τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και προς τους συγγενείς για την εκδημία του μακαριστού ποιμενάρχη Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, ο οποίος επιτέλεσε σπουδαίο φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο στην περιοχή της μητροπόλεώς του.

Βάσει της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς αποφασίζει τα γραφεία της να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 03/03/2021, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του εκλιπόντος και οι σημαίες της να κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη. Στη μνήμη του μακαριστού ποιμενάρχη, οι υπάλληλοι της Εφορείας θα καταθέσουν χρήματα για το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με την επιθυμία του εκδημούντος.

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς

Η ξαφνική είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ, προκάλεσε σε όλους μας απέραντη θλίψη.

Επί μία δωδεκαετία υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Εκκλησίας μας, δυναμικός ποιμενάρχης της Μητρόπολης που λειτουργούσε προς όφελος όλων των πιστών της ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και όσων ανθρώπων είχαν ανάγκη από την στοργική του παρουσία.

Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, κερδίζοντας επάξια το σεβασμό και την αγάπη όλων των πιστών.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας, τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους συγγενείς του.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αισθήματα αγάπης και σεβασμού.

Δήλωση Υφυπουργού Γ. Γεωργαντά 

«Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ο Ιεράρχης, χαρακτηρίστηκε για την αγάπη του για τον τόπο μας, τη σημαντική κοινωνική προσφορά του, το πλούσιο έργο του σε πνευματικό επίπεδο.

Συνεργαστήκαμε στενά, για την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο λόγοι του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις ψυχές μας.

Αιωνία του η μνήμη».

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη

Για την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Είναι απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας και την Μακεδονίας μας η εκδημία του Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ. Ο μακαριστός Ιεράρχης διακρίθηκε για την προσήλωσή του στον θεσμό της Εκκλησίας τον οποίο διακόνησε εξ΄όλης καρδίας. 

Στη διακονία του αυτή διακρίθηκε για την αγάπη και την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο ιδιαιτέρως κατά την ανθρωπιστική κρίση της μετανάστευσης των τελευταίων χρόνων. Συνεργάσθηκε με αρμονία με τις πολιτικές και διοικητικές αρχές και αποτέλεσε παράδειγμα αυθεντικού εκκλησιαστικού ανδρός προς μίμηση.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά συντριβή μου για την αδόκητη εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Η πνευματική ζωή του τόπου μας γίνεται σήμερα φτωχότερη καθώς χάνουμε έναν δραστήριο, έναν ακούραστο καθοδηγητή που στάθηκε αστείρευτη πηγή πνευματικών δωρεών παραδίδοντάς τες με πνεύμα καλοθυμίας προς όλους μας.

Κατά τη δωδεκαετή Ποιμαντορία του ο Μακαριστός υπηρέτησε την Μητρόπολή μας και το ορθόδοξο εκκλησίασμα των πιστών με αφοσίωση στο Λόγο του Θεού και με έργα πίστης και αγάπης προς τον ελάχιστο αδελφό, υποστηρίζοντας και διακονώντας τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Αφήνει πίσω του πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη τη σεβάσμια μορφή του.

Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς


Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

«Με βαθειά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.


Ποιμενάρχης με τεράστιο και πολύπλευρο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο, μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του.


Με το ξεχωριστό του έργο, θα αποτελεί πάντα ένα παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Ήταν ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους οικείους του, τους συνεργάτες του, καθώς και στο ποίμνιό του που με απέραντη αγάπη και αφοσίωση διακόνησε επί σειρά ετών.

Αιωνία του η μνήμη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς
Ανδρέας Βεργίδης


Συλλυπητήρια δήλωση για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ 

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Έναν πραγματικό κήρυκα του λόγου του Θεού.

Στην καθημερινότητα του είχε πάντοτε ως πρώτη του σκέψη τους συνανθρώπους του, μέλημα του ήταν πάντα μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες αδικίες και περισσότερη ανθρωπιά.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε πλάι στους ανθρώπους, με διάθεση προσφοράς από κάθε θέση που υπηρέτησε, είτε ως καθηγητής , είτε ως δραστήριος ποιμένας, είτε ως ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας.

Το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο υπήρξε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, που μετουσίωσε την προσφορά της εκκλησίας σε πράξη αγάπης, τόσο με τα συσσίτια προς τους συμπολίτες μας που οργανώθηκαν με τη φροντίδα του ,αλλά και με οποιαδήποτε μορφή βοήθειας που παρείχε απλόχερα σε όποιον την είχε ανάγκη.

Τα θερμά μου συλλυπητήριά στους οικείους του.

Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Ν. Κιλκίς
Κίνημα Αλλαγής

Συλλυπητήρια Δήλωση Κ. Κιλτίδη

«Δυστυχώς η μακροχρόνια μάχη με τα προβλήματα υγείας δεν στάθηκε δυνατόν να είναι νικηφόρα για τον Μητροπολίτη μας.

Κατέβαλε προσπάθειες σε μια δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας και το Νομό μας και αφήνει πίσω του δημιουργίες ιδιαίτερες, όπως αυτή της Ιεράς Μονής ΑΓ. Νεκταρίου Κιλκίς.

Ας αναπαυθεί στην αγκαλιά του Πανάγαθου που αγάπησε και ας έχει καλό παράδεισο.»

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Παιονίας

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και οδύνη για την κοίμηση του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Αιωνία η μνήμη του.

Ο Δήμαρχος Παιονίας
Κωνσταντίνος Α. Σιωνίδης


Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Χαλκηδόνος, Σταύρου Αναγνωστόπουλου 

«Με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, Εμμανουήλ.

Με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μας ο Μακαριστός Ιεράρχης, θα αποτελεί για όλους μας παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη και θα κατέχει ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στο ποίμνιό του και στους οικείους του».

Από την ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ και για την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Η είδηση της Κοίμησης του Μακαριστού μας Μητροπολίτoυ Kυρού ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ μας γεμίζει θλίψη.

Σήμερα χάσαμε τον Πνευματικό μας Πατέρα, τον Επίσκοπο, o oποίος υπηρέτησε το ποίμνιό του με ταπεινότητα και αγάπη.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης με το φιλανθρωπικό του έργο, το διαρκές ενδιαφέρον του για το μέλλον του τόπου μας, θα αποτελεί για πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη. Tο έργο Toυ αυτό ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η Πατρίδα μας.

Και όπως μας λέει η ψυχή μας και η πίστη μας στο θέλημα του Θεού, ''Ουκ απέθανε, αλλά καθεύδει''.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό και η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας.

Εκφράζoυμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην τοπική μας Εκκλησία – Κλήρο και Λαό - καθώς και στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα 

«Σήμερα, το Κιλκίς, η Κεντρική Μακεδονία και η Εκκλησία της Ελλάδας θρηνεί την απώλεια του Μητροπολίτη Εμμανουήλ. Ο σεβαστός ιεράρχης αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς στο συνάνθρωπο. Εργάστηκε με δυναμισμό και συνέπεια, σε μια πορεία ζωής γεμάτη προσφορά και αγάπη. Ο εκλιπών είχε πολυετές εκπαιδευτικό, ιεραποστολικό και κατηχητικό έργο, ενώ ως Ποιμενάρχης του Κιλκίς επί 12 χρόνια αποδείχτηκε άξιος και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πνευματική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή του τόπου και στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας για την υπεύθυνη στάση του και τον μετρημένο λόγο του, για την άριστη συνεργασία του, την εργατικότητα και το δυναμισμό του».

Συλλυπητήριο ΕΕΣ Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Περιφεριακού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την εκδημία του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Καλό παράδεισο.

Έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας, προς τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και προς τους συγγενείς για την απώλεια του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία ποιμαντική του δραστηριότητα και τη δυναμική πνευματική πρωτοκαθεδρία του στο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της μητροπολιτικής επαρχίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

Να καταθέσει στη μνήμη του, και σύμφωνα με την επιθυμία του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, το οποίο θα εξειδικευθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για το Δήμο Κιλκίς, η Τετάρτη της 3ης Μαρτίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη και να μείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι Επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς και τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας του Δήμου Κιλκίς.

Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Να παραστούν ο Δήμαρχος Κιλκίς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στην αρχιερατική εξόδιο ακολουθία και ο Δήμαρχος Κιλκίς να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

Να επιδοθεί το ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς.

Συλλυπητήρια ΕΠΣ Κιλκίς

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της ΕΠΣ Κιλκίς στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, νιώσαμε την ανάγκη να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη για τον άνθρωπο, ποιμενάρχη, καθοδηγητή, που όποτε βρίσκονταν κοντά μας ανταποκρινόμενος στην κάθε μας πρόσκληση, μας νουθετούσε άλλοτε αυστηρός, άλλοτε μειλίχιος, αλλά πάντοτε με σοφία και αγάπη. 

Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του θα βρίσκεται αποτυπωμένο για πάντα στην συνείδηση των πιστών.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς 

Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα της κοίμησης του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ο Μακαριστός, πέρα από ικανός και αξιαγάπητος Ποιμενάρχης στάθηκε και ένθερμος υποστηρικτής της λυκειακής οικογένειας. Εξάλλου υπήρξε και ο ίδιος παιδί του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων συμμετείχε ως χορευτής στο Παράρτημα της Σύρου, όπου και μεγάλωσε.

Από τη στιγμή της ενθρόνισής του στην Ι. Μητρόπολη Κιλκίς το 2009 και έπειτα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Συλλόγου μας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, καθώς επίσης και στην ανάδειξη και διατήρηση της πλούσιας πολιτισμικής μας παράδοσης, βρισκόταν πάντα δίπλα στο ΛΕΚ και στα παιδιά του.

Με τις ευλογίες του, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς απέκτησε το 2012 νέα στέγη στο φιλόξενο κτίριο της Μητρόπολης επί της οδού Μητροπόλεως 2, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό χαιρέτισε πρόσφατα την πρωτοβουλία του ΛΕΚ για δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου παραδοσιακών φορεσιών απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και συγχρόνως ενός χώρου παραδοσιακών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.

Αναμφισβήτητα, ο Μακαριστός κόσμησε επάξια το μητροπολιτικό θρόνο επιτελώντας ένα σοβαρό, πολυσήμαντο και πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Τον αποχαιρετούμε με βαθιά αγάπη και σεβασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.