Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης μιλά στη Γνώμη, στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία


Φιλοξενούμε σήμερα έναν εξαιρετικό κύριο, σωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή, οικογενειάρχη - πατέρα, στυλάτο άνδρα και αισιόδοξο άνθρωπο. Τον κύριο Νίκο Υποφάντη. Τον ευχαριστούμε πολύ για την ευγένεια, την αμεσότητα και τον χρόνο του.
H συνέντευξη δόθηκε στους, Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Νικολοπούλου Αναστασία
Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ Νίκο: Καταγωγή, ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, οικογένεια, καθημερινότητα κλπ.
To καλύτερο από όλα είναι αυτό τη οικογένειας. Η σύζυγος με ρώτησε την προτίμηση σε φύλλο για τα παιδιά. Απάντησα «θα ήθελα δυο κοριτσάκια». Μου έκανε 3 γιους που όπως και να το κάνεις, αγκαλιά στον μπαμπά δεν πολυκάνουν γιατί είναι άντρες, αλλά δεν τους αλλάζω με τίποτα. 

Οι σπουδές έγιναν σε επικοινωνία διαφήμιση και δημοσιές σχέσεις την καλή δεκαετία του 1990, αλλά η μάχιμη δημοσιογραφία μπήκε στο αίμα μου στα 18 μου, από το 1995 παρακαλώ. Και τί δεν έχουν δει τα μάτια μου… Έχω κάνει απίστευτες συνεντεύξεις….τον Πολάκη γιατρό στο κρατικό της Νίκαιας και τον Τσίπρα, όταν φυλούσε σκοπιά στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ξεκίνησα να εργάζομαι και να μαθαίνω την επικοινωνία και τα μυστικά της, κοντά σε απίστευτους δασκάλους σε εφημερίδα, ραδιόφωνο και τηλεόραση στον Πειραιά, παράλληλα με σπουδές. Απλά έπρεπε να αφήσω πρωταθλητισμό στην ποδηλασία, που ακόμα την λατρεύω και να ασχοληθώ με την δουλειά.

Τώρα η καταγωγή… Παππούς από Κέρκυρα (βαθιά ρίζα Ιταλία) αλλά βέρος Αθηναίος. Άλλος παππούς από Ρωσία (ρίζα από Πόντο) γιαγιάδες από Μικρά Ασία και Πόλη. Οι πρόγονοι βρεθήκανε στην Κοκκινιά του Πειραιά και να 'μαστε και εμείς στον κόσμο!

Είσαι κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ;

Ανακύκλωση πάντα και παντού και είναι πρόσθεση για την επόμενη γενιά. Σκύλος στο σπίτι να μαθαίνουν να αγαπούν τα παιδιά και να συνυπάρχουν με την φύση σε αρμονία. Ένα υπέροχο κουτάβι Ακίτα ήρθε να ζήσει μαζί μας. Χρόνος μέσα από την εργασία μου για τα άτομα με αναπηρία. Καλό θα είναι να βρίσκουμε χρόνο όλοι μας, για να προσφέρουμε. Ας μην περιμένουμε να μας βρει το κακό για να ευαισθητοποιηθούμε ( εμένα με βρήκε)

Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας; Την νέα γενιά; Τι σε ενοχλεί; Μα και τι περιμένεις από εμάς;

Πρέπει να κατακτά και να αγωνίζεται η νέα γενιά .Ευτυχώς ο κόσμος μας προχώρησε και έχουμε λύσει τα θέματα παραγωγής και η τεχνολογία μας βοηθά να τρέχουμε ομαλά την ζωή μας, αλλά ποια είναι τα ιδανικά και οι στόχοι της νέας γενιάς; Αυτό λείπει από τα αγόρια και τα κορίτσια τα νέα και με λυπεί ιδιαίτερα. Οι αξίες μας , τα οράματα και γενικά η προσπάθεια να κατακτήσουμε την ζωή μας. Επίσης το θέμα της γενικής παιδείας μας. Χάνεται μεταξύ «τραπ» υποκουλτούρας από λαϊκά άσματα της πλάκας και γενικά η υποκουλτούρα που δίνει πόντους σε τηλεοπτικά σκουπίδια τύπου “Survivor” “BigBrother” κλπ

Πως βιώνεις την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 12-13 χρόνια; Τι σε ταλαιπωρεί; Εργασιακά, Κοινωνικά.

Νομίζω ό,τι αν θα κάνουμε την χάρη και μας πάρει από κάτω σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, δε θα μπορούμε να έχουμε ισορροπία. Θα γίνουμε μίζεροι και θα δημιουργούμε ανασφάλεια στους γύρω μας και στον ίδιο μας τον εαυτό. Φάρμακο απέναντι στην κρίση είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι και σοφότεροι!

Πως βίωσες και βιώνεις τον sars covid 19 και τα αποτελέσματα του; Τι σε φοβίζει; Νιώθεις ότι το καλοκαίρι θα είμαστε καλά;

Βιώνουμε ακόμα... Νομίζω ό,τι έχουμε κουραστεί πάρα πολύ. Υπομονή και νεύρα σπασμένα. Όλοι μας όμως, με συνείδηση, δε θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να κολλήσουμε ένα ευαίσθητο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον . Προσωπικά έχασα δυο αγαπημένα πρόσωπα και δεν κατάφερα να πάω στην κηδεία. Θέλει προσοχή και λίγο μετά το καλοκαίρι, όταν θα βγαίνουμε, θα έχουμε πάρει «αμπάριζα» και θα συνεχίσουμε ζωές μας. Έως τότε λόγο υπομονή για να μην μεταλλαχθεί και χάσουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τον διάολο που μας βρήκε.

Κινημα #MeToo… ήρθε και στην Πατρίδα μας, μα και στην Κύπρο. Νιώθεις ότι θα βγει κάτι καλό από όλο αυτό; Να είμαστε αισιόδοξοι;

Τεράστιο το θέμα. Μπορεί τα «αρπαχτικά» να μαζέψουν τα χέρια τους, την διαστροφή και τα μυαλά τους από κορμιά και ανθρώπους , όμως σε λίγα χρόνια θα ξεχαστούν και πάλι αυτοί οι αρρωστημένοι σεξιστές θα κάνουν και πάλι εμφάνιση. Εδώ έχει ρόλο και η οικογένεια. «Μπαμπάδες και μαμάδες τον νου σας!» Τα παιδιά θέλουν βοήθεια, να αντιμετωπίσουν, από μικρές ηλικίες τους διεστραμμένους, που ασκούν εξουσία και επιρροή σε επαγγελματίες, αθλητές, φοιτητές και δυστυχώς παιδιά. 

Για λίγο θα μαζευτούν οι άρρωστοι αλλά μετά από λίγα χρόνια θα τους ξαναδούμε. Προσοχή… Οι ερωτικές επιλογές του καθενός είναι σεβαστές και σε κάθε περίπτωση ελεύθερες. Αλλά με κανόνες που δε θα καταπιέζουν την εργασία και την ερωτική επιλογή, του αλλού.

Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο σε συνάρτηση με την δημοσιογραφία όμως, τον κλάδο σου; Δημοσιογραφία, ραδιόφωνο, ρεπορτάζ.

Αλλάζουμε σε όλα... Η πανδημία μας έδειξε ότι η τεχνολογία ήρθε και θα μείνει στον χώρο μας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας θα αλλάξει προς το καλύτερο τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης αλλά και τους χαρακτήρες όλων όσων θέλουν να παράγουν να ιεραρχούν και να αναμεταδίδουν ειδήσεις. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα εκτιμήσει και πάλι ο κόσμος τις υπογραφές.

Θα φύγει από την αόριστη ενημέρωση και θα βρει τους ανθρώπους που με την δύναμη της πένας και του λόγου, μεταφέρουν την πραγματική εικόνα και όχι την στρεβλή. Ας δώσουμε και εμείς αξία στην επικοινωνία του ανθρώπου και όλα θα πάνε καλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.