Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 25/2/2021, 7:42 μ.μ.


Συνελήφθησαν (9) άτομα έπειτα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως με τη συνδρομή δικυκλιστών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εννέα (9) άτομα, έπειτα από έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία παρά τη σχετική αναστολή.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς άντρες ηλικίας 58 και 75 ετών και επτά (7) γυναίκες (4 ημεδαπές – 3 αλλοδαπές) ηλικίας 24 έως 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-02-2021) αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έλεγχο στο ανωτέρω κατάστημα το οποίο λειτουργούσε παρά τη σχετική αναστολή και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του βρίσκονταν, ο ανωτέρω ιδιοκτήτης, επτά (7) γυναίκες ως εργαζόμενες, καθώς και ένας (1) θαμώνας.

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς μεταδοτικής ασθένειας, ενώ κατασχέθηκε καταγραφικό που ήταν εγκατεστημένο στο κατάστημα χωρίς τη σχετική άδεια το οποίο χρησιμοποιούταν για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδικές δράσεις στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συστηματικά διενεργούνται ειδικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές έως μεσημβρινές ώρες χθες (24-02-2021) πραγματοποιήθηκε στοχευμένη δράση από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης (Πλατείες Αριστοτέλους, Βλάλη Αγίου Γεωργίου και Αρχαία Αγορά) .

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης:

- ελέγχθηκαν (176) άτομα,

προσήχθησαν (3) αλλοδαποί, εκ των οποίων (1) συνελήφθη καθώς στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια και
βεβαιώθηκαν (17) παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μεταδοτικής ασθένειας.

Εξιχνιάσθηκαν (4) ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης

Η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση τεσσάρων (4) ένοπλων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2020.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (24-02-2021), στην περιοχή του Κορδελιού, από ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τρείς ημεδαποί άντρες ηλικίας 33, 40 και 39 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2020 ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ή κυνηγετικού όπλου προέβησαν σε τέσσερις (4) ληστείες σε καταστήματα υγρών καυσίμων στις περιοχές του Κορδελιού, Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν:

- η επιλογή καταστημάτων σε περιοχές κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, αλλά και ταχεία διαφυγή και

η προσέγγιση των στόχων τους απογευματινές και βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς,

(1) κράνος και ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
ναρκωτικά δισκία και

(2) κυνηγετικά φυσίγγια καραμπίνας.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (68.426) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.898)στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.560) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (8) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.155) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:


(259) στην Αττική,
(177) στη Θεσσαλονίκη,
(126) στη Δυτική Ελλάδα,
(108) στην Κεντρική Μακεδονία,
(83) στη Στερεά Ελλάδα,
(78) στην Κρήτη,
(56) στην Ήπειρο,
(53) στην Πελοπόννησο,
(51) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(44) στη Θεσσαλία,
(41) στα Ιόνια Νησιά,
(30) στο Βόρειο Αιγαίο,
(25) στη Δυτική Μακεδονία και
(24) στο Νότιο Αιγαίο .

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (125.298) ομοειδείς παραβάσεις.

(347) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (339) πρόστιμα των 300 ευρώ και(8) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(69) στην Αττική,
(55) στην Κεντρική Μακεδονία,
(40) στη Θεσσαλονίκη,
(26) στα Ιόνια Νησιά,
(25) στην Κρήτη,
(24) στο Βόρειο Αιγαίο,
(24) στη Δυτική Ελλάδα,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στην Πελοπόννησο,
(17) στην Ήπειρο,
(14) στη Στερεά Ελλάδα,
(10) στη Θεσσαλία,
(5) στο Νότιο Αιγαίο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (39.305) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (37.579) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.726) των (150) ευρώ.

(58) παραβάσεις και (8) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο στον νόμιμο εκπρόσωπο καφετέριας και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, καθώς και επιβολή προστίμου 

- 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίασηπεριορισμού κίνησης.

Στην Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε γυμναστήριο, 3.000 ευρώ πρόστιμο στον υπεύθυνο, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (5) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη (4) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή ισάριθμων προστίμων 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Βόρειο Αιγαίο, (17) πρόστιμα των 300 ευρώ για μη τήρηση ελάχιστης απόστασης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβολή 36 προστίμων των 300 ευρώ στους συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.788) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.342) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (24 Φεβρουαρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για απάτη.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 29ης Ιανουαρίου 2021 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από την κατοχή ηλικιωμένης ημεδαπής με την μέθοδο του εναγκαλισμού, μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 500 ευρώ.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Πραγματοποιήθηκαν 3.608 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.266 παραβάσεις

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το τελευταίο 24ωρο σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, διενεργήθηκαν συνολικά 3.608 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 1.266 παραβάσεις, από τις οποίες:

514 για υπερβολική ταχύτητα,
73 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
28 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας / κράνους,
28 για παράνομη στάθμευση σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών,
13 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
12 για αντικανονικούς ελιγμούς και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
8 για αντικανονικό προσπέρασμα,
6 για φθαρμένα ελαστικά,
5 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και
579 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξιχνιάσθηκαν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πέλλα


Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, εξιχνιάσθηκαν κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Πέλλα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών ανδρών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, διέπρατταν κλοπές από τις οικίες ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού τους και προφασιζόμενοι τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα σε δήθεν ασφαλές σημείο του σπιτιού, τα οποία αφαιρούσαν.

Με την παραπάνω μέθοδο, οι προαναφερόμενοι άνδρες στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2021, διέπραξαν 3 κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Πέλλας, αφαιρώντας χρήματα και χρυσαφικά, συνολικής αξίας 5.100 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Επιπλέον, ενεργώντας από κοινού την 5η Φεβρουαρίου, προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από ακόμη δύο οικίες πολιτών σε περιοχές της Πέλλας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Με στόχο τη πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.