Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Παραιτήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί της ΕΛΜΕ Κιλκίς


Ανακοίνωση 
ΕΛΜΕ Κιλκίς 
Η ΕΛΜΕ Κιλκίς ενημερώνει πως τα μέλη του σωματείου Μεσίγκου Σοφία, Γεωργούσης Ιωάννης, Παρπόρης Φώτιος, Σαββίδης Χρήστος που εξελέγησαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα υπηρεσιακά συμβούλια υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ υπενθυμίζει πως το σωματείο απείχε από τις εκλογές αιρετών της 7ης Νοεμβρίου σε ποσοστό 95%.Παράλληλα, ανακοινώνει πως οι εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σεβόμενοι τη βούληση του κλάδου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κιλκίς , πάντοτε με ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 85% σε εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στις αντίστοιχες εκλογές του Νοέμβρη 2020, αντιδρώντας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας, απείχαμε με ποσοστό αποχής 95%.

Κατόπιν αυτών, η ΕΛΜΕ Κιλκίς θεωρεί αυτονόητο ότι δεν τεκμαίρεται εκλογή αιρετών ούτε προκύπτει δημοκρατική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. Οι εκλεγμένοι συνάδελφοι σεβόμενοι την προεκλογική τους δέσμευση και τη βούληση του κλάδου υπέβαλλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη παραιτηθεί - αποσυρθεί από τις ψευτο- εκλογές παρωδία, όταν το υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε με τρόπο άκρως αντιδραστικό τη νέα μορφή "ψηφοφορίας".

Κατόπιν αυτών, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του δοτού "αιρετού". Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. 

Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί. Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.