Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Έρχεται ο Μεσσίας;


Γράφει ο Ηλίας Αθαν. Θεοχαράκης
Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ ε. α.
Πτυχιούχος Θεολογικής σχολής Α.Π.Θ
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα κείμενο και ένα βίντεο όπου όλοι οι Ιουδαίοι του κόσμου καλούνται να προσευχηθούν την προσεχή Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 18:00 για την εμφάνιση του Μεσσία στον κόσμο τον οποίο μάλιστα ονομάζουν άρχοντα του Σύμπαντος με την αιτιολογία ότι ο πλανήτης έφτασε πλέον πολύ σε κακό σημείο. 

Υπάρχει δε και σχετική αφίσα. Δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο που πριν από καιρό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε πει ότι θα είναι ο τελευταίος και μετά θα τον διαδεχθεί ο Μεσσίας του κόσμου. 

Εμείς οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ξέρουμε ότι ο μεσσίας ήρθε και είναι ο Κύριός  μας Ιησούς Χριστός τον οποίο οι πατέρες των ιουδαίων δεν τον δέχτηκαν, αν και τον σταύρωσαν και την τρίτη ημέρα αναστήθηκε κι αναλήφθηκε και είναι σωματικώς στους ουρανούς και έτσι ακριβώς θα έρθει και θα εμφανιστεί στην Δευτέρα Παρουσία εν ριπή οφθαλμού σ' όλο τον κόσμο από άκρη σε άκρη σαν αστραπή και θα δείξει τον σταυρό του και τις πληγές του σ' όλο τον κόσμο και θα κρίνει ζώντας και νεκρούς

Έχει προφητεύσει ο ίδιος ο Χριστός ότι θα έρθουν πολλοί που θα δοκιμάσουν να τον μιμηθούν και θα υποστηρίζουν ότι είναι αυτοί ο Μεσσίας και ότι αυτό θα γίνει κυρίως κατά την εποχή πριν τον δεύτερο ερχομό του: "Βλέπετε μήπως κάποιος σας πλανήσει, επειδή, θα ‘ρθουν πολλοί στο όνομά μου λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός· και θα πλανήσουν πολλούς. Τότε, αν κάποιος σας πει: Να, εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ, μην πιστέψετε. 

Επειδή, θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Να, σας τα προείπα. Αν, λοιπόν, σας πουν: Να, είναι στην έρημο, μην βγείτε: Να, στα εσωτερικά δωμάτια, μην πιστέψετε." (Ματθαίος 24:4, 5, 23-26.) 

Εμείς όλοι όμως ας προσευχηθούμε εκείνη την ώρα θερμά στον αληθινό Μεσσία τον Κύριον μας Ιησού Χριστό να φωτίσει τους αδελφούς ιουδαίους και όλον τον κόσμο να αναζητήσουν και να μελετήσουν με αγαθή προαίρεση και θα καταλάβουν ότι ο Μεσσίας ήρθε και ότι είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος δηλαδή ο Ιησούς Χριστός αυτός που τους έβγαλε από την Αίγυπτο και τους ελευθέρωσε αλλά και 40 χρόνια τους έτρεφε με το Μάννα στην έρημο. 

Ας ρωτήσουν και τους ραβίνους τους οι οποίοι γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια και ότι ο Μεσσίας ήρθε όντως. Γεγονός που δεν θέλουν να το παραδεχτούν δημοσίως όπως ακριβώς οι πρόγονοι τους γραμματείς και φαρισαίοι από άκαμπτο εωσφορικο εγωισμό. 

Επιπλέον ότι σε αυτόν που καλούν να προσευχηθεί όλο το ιουδαϊκό έθνος σε όλο τον κόσμο είναι ένας Αντίχριστος

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου