Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Το δέντρο της ελιάς συνάντησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Στις δομές του ΚΔΑΠ kinesis for kids διανύσαμε μια εβδομάδα γεμάτη ευχάριστες δραστηριότητες με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Η πρώτη θεματική των δράσεων ήταν η ελιά. Τα παιδιά παρακολούθησαν βίντεο για την συγκομιδή της, έφτιαξαν την ακροστοιχίδα του ελαιώνα στο μάθημα της δημιουργικής γραφής και πειραματίστηκαν με το ελαιόλαδο και τη διαλυτότητά του στο νερό στο μάθημα «πειράματα».


Στις δράσεις των εικαστικών τα παιδιά δημιούργησαν ένα στεφάνι ελιάς, ελαιόδεντρα φτιαγμένα με την παλάμη τους και σταμνί με κλαδιά ελιάς που συμβολίζουν την ειρήνη και τη γονιμότητα. Στο «παιχνίδι στα αγγλικά» οι μικροί μας φίλοι εξοικειώθηκαν με αγγλικές λέξεις που σχετίζονται με το φυτό αυτό.

Το ενδιαφέρον των παιδιών κέντρισαν και άλλα φθινοπωρινά φρούτα. Έτσι, δημιούργησαν ένα καλάθι με χάρτινα φρούτα της εποχής αλλά και ρόδια, τα οποία ζωγράφισαν με νερομπογιές και για τα κουκούτσια χρησιμοποίησαν γκοφρέ χαρτί.

Παράλληλα, μια ακόμη θεματική της εβδομάδας αποτέλεσαν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο Κ.Ο.Κ. Οι μαθητές αφού έμαθαν και ζωγράφισαν τα σήματα στην δράση της ζωγραφικής, δημιούργησαν ένα τρενάκι από ρολά, αμαξάκια και αεροπλάνα με πολλή φαντασία και εύχρηστα υλικά. Στη δραστηριότητα του «eco news» τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και συζήτησαν τρόπους μείωσής της.

Για την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων οι μαθητές τίμησαν τους παππούδες τους φτιάχνοντας από ένα κάδρο σε σχήμα καρδιάς, ενώ για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας, κατασκεύασαν μία αφίσα με φράσεις υπέρ της φιλίας.

Στο μάθημα του «cheerleading» οι χορεύτριες, αφού έμαθαν να χειρίζονται για πρώτη φορά τα ¨πομ-πομ¨, εξασκήθηκαν να βηματίζουν στοιχισμένες στο ρυθμό της μουσικής. Όσον αφορά την ενόργανη, η συνεχής και συστηματική προπόνηση έχει επιφέρει ορατή βελτίωση στο στήσιμο του σώματός τους, στην τεχνική τους και στην ευλυγισία τους. 

Κλασικός και μοντέρνος χορός έχουν μπει στην καθημερινότητα των αθλητριών, με τις ασκήσεις διατάσεων και την εξάσκηση στο ρυθμό να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις ώρες του καράτε, το τμήμα των αρχαρίων ξεκίνησε ασκήσεις αυτοάμυνας ενώ οι προχωρημένοι συνέχισαν εντατικά τις προπονήσεις.

Πολλές οι δράσεις με ποικιλία περιεχομένου στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for kids και την εβδομάδα που διανύσαμε. Νέες, ενδιαφέρουσες θεματικές περιμένουν τους μαθητές από τη Δευτέρα για να τους χαρίσουν δημιουργικό χρόνο και νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.