Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Σάββατο 19/9/2020, 6:30 μ.μ.


Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπορεύονται ναρκωτικές ουσίες.


Στο πλαίσιο αυτό κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο άτομα που δραστηριοποιούνται στην εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (18-09-2020) 38χρονο ημεδαπό, μέλος οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ποσοτήτων ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 572 γραμμαρίων

2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
Χρηματικό ποσό.

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, το οποίο οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός και στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα κάνναβης συνολικού βάρος 3 κιλών και 436 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό 5.400 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και 2 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο ωε μέσο μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ. με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκαν 10 ταχυδρομικές επιστολές με παραλήπτες σε χώρες της Ευρώπης, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκε ποσότητα κάνναβης 228,4 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα απάτη σε βάρος ηλικιωμένου σε περιοχή των Σερρών

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από συντονισμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, απάτη σε βάρος ημεδαπού, που έγινε προχθές (17 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση, συνελήφθη το ίδιο βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, εμφανίσθηκε στην οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, προσποιούμενος τον υπάλληλο «ΔΕΔΔΗΕ» και με την μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 30.300 ευρώ, σύμφωνα με την δήλωση του παθόντα.

Συγκεκριμένα, έπεισε αρχικά τον ηλικιωμένο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς από δήθεν ηλεκτρολογική βλάβη στην οικία του και τον προέτρεψε να συγκεντρώσει τα χρήματα που διαθέτει σε ασφαλές σημείο, τα οποία στη συνέχεια αφαίρεσε και διέφυγε με όχημα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης(Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

Εξιχνίαση κλοπών

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 13 Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχή της Πιερίας, παραβίασαν σταθμευμένο όχημα ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, καθώς και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν διαδοχικές αναλήψεις χρηματικών ποσών από ΑΤΜ, συνολικού ύψους 720 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2020, διέρρηξε παγκάρι Ιεράς Μονής σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2020, αναρτώντας στο διαδίκτυο ψευδή αγγελία πώλησης περονοφόρου οχήματος, έπεισαν ημεδαπό σε περιοχή της Πιερίας, να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.240 ευρώ, δήθεν για την αγορά του παραπάνω οχήματος.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.715) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(2) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (632) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (107) σχετικές παραβάσεις.

(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (168) σχετικές παραβάσεις.

(191) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (189) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και(2) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(61) στην Κεντρική Μακεδονία,
(24) στη Στερεά Ελλάδα,
(15) στη Θεσσαλονίκη,
(13) στην Πελοπόννησο,
(13) στα Ιόνια Νησιά,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
(9) στην Αττική,
(9) στη Θεσσαλία,
(7) στην Ήπειρο,
(7) στο Βόρειο Αιγαίο,
(7) στην Κρήτη και
(6) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.261) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.247) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης)

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν χθες (18 Σεπτεμβρίου 2020) ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Στόχος είναι η πρόληψη των κλοπών και διαρρήξεων, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ο εντοπισμός φυγόποινων, η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν 2.261 έλεγχοι οχημάτων και 3.568 έλεγχοι ατόμων.

Συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα:

4 άτομα για ναρκωτικά,

4 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

3 άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,

3 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και διοικητική απέλαση και

5 άτομα για λοιπά αδικήματα.

Επίσης βεβαιώθηκαν 823 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 99 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας που υπάγονται στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Στη σύλληψη ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (18-09-2020) στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ασπροβάλτας) αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό 32χρονο αλλοδαπό, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 5 μεταφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Ακολούθως, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης ακινητοποίησαν έτερο όχημα, με οδηγό 32χρονο αλλοδαπό, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, προκειμένου να ενημερώνει για τυχόν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.