Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Σεμινάριο με τίτλο «Α’ βοήθειες εντός και εκτός χώρου εργασίας», από την Επιμορφωτική Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η παροχή πρώτων βοηθειών διαπνέεται από την επιθυμία του ανθρώπου-υπαλλήλου-επαγγελματία να είναι υπεύθυνος και χρήσιμος στους άλλους. Η απόκτηση γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών είναι καλό να μην αντιμετωπίζεται σαν υποχρέωση αλλά σαν επιθυμία- μιας και οι γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να σώσουν μια ζωή. 

Με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης γνώσεων του εκπαιδευτικού κοινού, το Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε, υλοποίησε στο Παράρτημα Πολυκάστρου, ακόμη ένα επιτυχημένο τμήμα εκπαίδευσης. Το σεμινάριο με τίτλο «Α’ βοήθειες εντός και εκτός χώρου εργασίας» πραγματοποιήθηκε στις 03.09.20 με την απόλυτη τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον COVID 19.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και δεξιότητες στην παροχή πρώτων βοηθειών εντός και εκτός χώρου εργασίας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις που αφορούν την προστασία της υγείας του ανθρώπου.

Στο σεμινάριο δίδαξε η κα. Ευδοξία Τσιτουρίδου- νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην τραυματολογία και πιστοποίηση από το European Resuscitation Council ως Basic Life Support (BLS) Full instructor. Η εκπαιδεύτρια μετέφερε στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις και εμπειρία της για την ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας, εντός και εκτός χώρου εργασίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επίδειξη σε πρόπλασμα (ενηλίκου και βρέφους), την χρήση απινιδωτή αλλά και στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στις πρώτες βοήθειες (π.χ. ΚΑΡΠΑ, ασκήσεις πνιγμού από ξένο σώμα, αντιμετώπιση τραύματος κ.ά.). Αποσκοπώντας η Επιμορφωτική, στο να μεταφερθεί επιπλέον γνώση και εμπειρία στους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των πρακτικών ασκήσεων, ενέταξε συμπληρωματικά στο πρόγραμμα μια σύντομη αναφορά στις συσκευές οξυγονοθεραπείας και την χρήση επιθεμάτων από την κα.Βάλια Ασταρτζή (Προϊσταμένη-Επιστημονικός Συνεργάτης Εταιρείας Ιατρικών Ειδών-Αναλωσίμων).

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για καίρια προβλήματα υγείας, για την έγκαιρη αναγνώριση συμβάντος, την ορθή αντιμετώπιση αιφνιδιαστικών προβλημάτων, την υπεύθυνη επαγγελματική συμπεριφορά και στάση εργαζομένου/εργοδότη, την προσφορά στο συνάνθρωπο καθώς και την άμεση επίλυση προβλήματος του ασθενή πριν την επαφή με τους ειδικούς επαγγελματίες υγείας.

Στο τμήμα συμμετείχαν ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες αλλά και επαγγελματίες και προσωπικό των τοπικών επιχειρήσεων:

· ΚΔΑΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ 

· ΤΑΒΕΡΝΑ «ΤΗΓΑΝΙΕΣ & ΣΧΑΡΕΣ» ΓΡΙΒΑ

Οι συμμετέχοντες έλαβαν εκπαιδευτικό υλικό σε CD και Βεβαίωση Παρακολούθησης. Η σύσταση του μεικτού τμήματος (ιδιότητες εκπαιδευομένων) αποδεικνύει πως το θέμα των πρώτων βοηθειών αφενός αφορά το ευρύ κοινό, ανεξάρτητα με την ενασχόληση ή/και το εκπαιδευτικό επίπεδο και αφετέρου την μεγάλη ανάγκη εκπαίδευσης που εντοπίζεται, συνυπολογίζοντας τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία στον τομέα της υγείας.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς ανταποκρινόμενη στις ανάγκες, προγραμματίζει ήδη νέο τμήμα εκπαίδευσης στο Πολύκαστρο, ενώ σε εξέλιξη είναι η περίοδος αιτήσεων για καθορισμένο τμήμα στο Κιλκίς με ημερομηνία 09.09.20. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για τυχόν διευκρινίσεις ή και εγγραφές στα τηλ: 2343097340 (Πολύκαστρο) και 2341029690 & 28705 (Κιλκίς). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.