Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

SOS εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων

Την επισφαλή επαναλειτουργία, αλλά και την εξαιρετικά πιθανή σφράγιση των επιχειρήσεων-μελών του, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Σύλλογος Παιδότοπων Ελλάδας. Την επιστολή, υπογράφει η Πρόεδρος κ. Ευτυχία Μαρίνου, "
Η επιστολή

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας, το υψίστης σημασίας ζήτημα που εγείρεται και αφορά στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, το οποίο θα είναι και απόλυτα καθοριστικό για την βιωσιμότητα των.

Οι επιχειρήσεις μας λειτουργίας παιδοτόπων λειτουργούν σε κλειστούς και στεγασμένους χώρους (στην πλειοψηφία τους) και έχουν ως κύριο αντικείμενο την ψυχαγωγία και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Με δεδομένο ότι ο συγχρωτισμός των παιδιών θα είναι αναπόφευκτος, (ακόμα και στους εξωτερικούς παιδότοπους) άρα και αδύνατον να κρατηθούν αποστάσεις μεταξύ τους στο χώρο των παιχνιδιών, το ερώτημα μας είναι, πως θα μπορέσουμε να επαναλειτουργήσουμε αν αποφασίσετε να ανοίξετε και τις δικές μας επιχειρήσεις με περιοριστικούς όρους, όπως σκοπεύετε να κάνετε με άλλους κλάδους, όπως π.χ. εστίασης;

Όπως καταλαβαίνετε δεν θα είναι απλά ανέφικτο να λειτουργήσουμε, αλλά θα οδηγηθούμε μετά βεβαιότητος σε σφράγιση των επιχειρήσεών μας.

Υπό αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν σας, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν για τις προθέσεις σας."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου