Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ανακοίνωση
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων από το 1893 για καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας, οκτάωρο, καταβολή αποζημίωσης σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω εργατικού ατυχήματος, η εξέγερση των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936 αποτελούν σταθμούς στην πορεία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. 

Μας θυμίζουν, ότι βασικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Σήμερα εν έτη 2020 το ξέσπασμα της πανδημίας, πυροδότησε μια πρωτόγνωρη κρίση, υγειονομική και εν συνεχεία, λόγω του μαζικού εγκλεισμού και οικονομική αναδεικνύοντας την ανάγκη να στηριχθεί η εργασία, να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΣΥ, να γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να στηριχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση κινείται με περίσσευμα ανευθυνότητας, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρέμεινε ανοχύρωτο, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χωρίς επάρκεια υλικών, χωρίς χρηματοδότηση, εξαρτώμενο από την “καλοσύνη” των δωρητών.

Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση στη βάση πολιτικής σκοπιμότητας, κράτα το ελληνικό κοινοβούλιο στην κατάσταση ημιλειτουργίας καθώς επιχειρεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία για να νομοθετεί δίχως έλεγχο και λογοδοσία, για να προωθήσει μια σκληρή αναδιάρθρωση στην αγορά εργασίας και στην οικονομία, για να προχωρήσει σε σκανδαλώδη διαχείριση των δημόσιων πόρων, να προωθήσει δυο πολύ κρίσιμα νομοσχέδια για το περιβάλλον και για την παιδεία, τα οποία απειλούν να πάνε την δημόσια ζωή πολλές δεκαετίες πίσω, τόσο ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την προστασία του δικαιώματος στην εκπαίδευση μεγάλων κομματιών του πληθυσμού.

Τα πολλαπλά μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι επίκαιρα και αναγκαία στις μέρες μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν την Παρασκευή 1η Μαΐου στις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκφράζοντας έτσι την εναντίωσή στην εργασιακή απορρύθμιση και τις μειώσεις μισθών. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.