Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ας μη γίνουμε οι νέοι Ιούδες, ας μην το τερματίσουμε… Φτάνει

Του Θεμιστοκλή Ναούμη
Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα είχα θέσει ως στόχο να γράψω ξανά όταν όλη αυτή η περιπέτεια που ζούμε τώρα τελειώσει.

Όταν θα μπορέσουμε ως χώρα να δούμε επιτέλους τα αποτελέσματα της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μαζί όλο αυτό το διάστημα. Όμως δυστυχώς η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία δεν μπορείς ν' αγιάσεις όσο κι αν το θέλεις.

Πάντα θα βρεθεί κάτι που θα σε εξοργίσει, θα σε φουντώσει και θα σε κάνει ν' αρχίσεις να σχολιάζεις και να προβληματίζεσαι. Αναφέρομαι στα χιλιάδες δημοσιεύματα που διαβάζω τον τελευταίο καιρό (εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) τα οποία αναφέρονται σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας του ύφους ότι όλο αυτό με τον ιό covid 19 και καλά είναι φτιαχτό κι ότι υπάρχει παρασκήνιο από πίσω! 

Σεβαστή η άποψη αλλά φτάνει! 

Ας μην το τερματίσουμε! 

Γιατί όπως έχω πει πολλές φορές τα πράγματα είναι σοβαρά και μάλιστα πολύ σοβαρά! 

Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να γράφει να λέει και να πιστεύει ότι θέλει. Ούτε το μυαλό θα του αλλάξω ούτε το κεφάλι θα του ανοίξω για να ρίξω μέσα τις δικές μου ιδέες. Όμως η άποψή μου είναι ότι όλα έχουν ένα όριο.

Όταν κάποιος σου δίνει το χέρι για να σε σώσει όταν πνίγεσαι δεν τον δαγκώνεις, όταν σου δίνει να φας κάποιος δεν προσπαθείς να τον κατασπαράξεις και κυρίως όταν κάποιος σε ευεργετεί δεν του το ξεπληρώνεις με αχαριστία.

Αυτά τα συναισθήματα μου γεννήθηκαν στο μυαλό και μ' έκαναν να νιώσω αηδία από τη μια και απογοήτευση από την άλλη, όταν πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο του κ. Καρτερού. 

Ο κύριος λοιπόν αυτός, χαρακτηρίζει τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ως προπαγανδιστή, ως εκπρόσωπο της Δεξιάς κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη! Πολιτικοποιεί δηλαδή μια σοβαρή κατάσταση και θίγει προσωπικά έναν άνθρωπο. 

Έναν ΑΝΘΡΩΠΟ κι έναν επιστήμονα, ο οποίος δεν έχει ανάγκη την πολιτική για αυτοπροβολή, ούτε παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δεν λαϊκίζει όπως με μεγάλη τέχνη το πράττουν οι Έλληνες πολιτικοί και τα "τσιράκια" τους. 

Ενημερώνει τον κόσμο όχι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας και σπέρνοντας τον πανικό, αλλά με στοιχεία τα οποία με τον ιδρώτα της κοπιαστικής εργασίας του έχει συλλέξει, με την έρευνα και την αξιολόγηση δεδομένων.

Δεν πουλάει τρέλα για γιατροσόφια, κηραλοιφές, θαυματουργές επιστολές κι άλλες αηδίες αλλά μιλάει με ειλικρίνεια και με μετρημένες κουβέντες! 

Φαινόμενο σπάνιο στις μέρες μας! 

Μιλάει όπως θα μιλούσε ο πατέρας, η μάνα, ο αδερφός, ο φίλος, στον καθένα μας! 

Αν λοιπόν έχουμε λίγο διάκριση και τσίπα μερικοί, θα πρέπει να ξέρουμε μέχρι που μας παίρνει να μιλάμε και να κρίνουμε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αξίζει το σεβασμό όλων μας! 

Είναι ο νέος Εθνικός μας ΗΡΩΑΣ μαζί με όλους όσους αγωνίζονται μαζί του! 

Με όλους όσους είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή για να μπορούμε όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήρεμοι! 

Να κάνουμε όνειρα για το αύριο! 

Για να μπορούμε να υπάρχουμε.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις ανοησίες κι ας σοβαρευτούμε γιατί σε καταστάσεις όπως τούτη που ζούμε, πολιτικά παιχνίδια δεν έχουν θέση! 

Ας μη γίνουμε οι νέοι Ιούδες που πρόδωσαν το Μεσσία, τον Σωτήρα τους. Δε χρειάζεται.

Όσοι δεν το 'χουν καταλάβει ας σωπάσουν.

Δεν είναι απαραίτητο να μιλάνε, γιατί έτσι επιβεβαιώνουν αυτό που κάποτε ένας πολιτικός του παρελθόντος-ίσως ένας εκ των τελευταίων μεγάλων του τόπου είχε πει: "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.