Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Γ. Φραγγίδη με τους υγειονομικούς του νομού Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Τηλεδιάσκεψη με τους υγειονομικούς του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Φραγγίδη, ιατρού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα «Πανδημία - Υγειονομική κατάσταση δομών υγείας νομού Κιλκίς». Σκοπός της συζήτησης ήταν η ανάλυση της επικρατούσας κατάστασης στις δομές υγείας του νομού και η συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων στην εξαγωγή συμπερασμάτων προς αξιοποίηση μέσω θεσμικής παρέμβασης προς τον Υπουργό υ
γείας.


Κοινή παραδοχή αποτέλεσε, ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρήκε απροετοίμαστες οργανωτικά τις δομές του νομού και έφερε στο φως προβλήματα και ελλείψεις που προϋπήρχαν. Οι ενέργειες που όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι σύγχρονες ανάγκες των πολιτών είναι:

Πρόσληψη επαρκούς και εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού έχει ως αποτέλεσμα την υπερκόπωση αλλά και νόσηση του υφιστάμενου προσωπικού, που δίνει καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να σώσει ζωές συνανθρώπων με κίνδυνο της δικής του ζωής. Επίσης, απουσιάζουν ειδικότητες γιατρών απαραίτητων για την αντιμετώπιση ασθενών covid, όπως πνευμονολόγος, νευρολόγος, λοιμωξιολόγος.

Δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωσή της, καθώς αποτελεί το μόνο νοσοκομείο της 4Ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δε διαθέτει τέτοια μονάδα.
Δημιουργία νέας κλινικής για την αντιμετώπιση ασθενών covid, με στελέχωση από πνευμονολόγους, η οποία θα χρησιμεύσει ως πνευμονολογική κλινική στην μετά- covid εποχή.

Προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, όπως π.χ. αναπνευστήρες.

Εξασφάλιση ομαλής ροής στις προμήθειες του νοσοκομείου και επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, ώστε γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Διαχρονικό πρόβλημα και πάγιο αίτημα παραμένει το θέμα του εκσυγχρονισμοιύ των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γ.Ν. Κιλκίς.

Ο βουλευτής, κλείνοντας τη συζήτηση, τόνισε ότι είναι αναγκαία η συμβολή όλων για να αποφευχθεί η κατάρρευση του νοσοκομείου Κιλκίς και να αποκτήσει ο νομός ένα νοσοκομείο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες όλων των πολιτών.

Ως πρώτη ενέργεια καλεί άμεσα τους θεσμικούς παράγοντες του νομού σε συζήτηση και ανάληψη δράσης για την προώθηση κατάλληλων λύσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Κιλκίς κ. Θεόδωρος Αποστολίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν. Κιλκίς κ. Σταύρος Γιανδικίδης, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Γ.Ν. Κιλκίς κ. Χριστίνα Χρυσοχοϊδου, το Μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Γεωργία Λυμπέρη. Κλήθηκαν αλλά για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.